Majoitus kohteessa Etelä-Tyrol

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Etelä-Tyrol

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Etelä-Tirol

Etelä-Tiroli on Italian pohjoisin maakunta. Pohjoisessa ja koillisessa rajanaapurina on Itävallat, luoteessa Sveitsi ja etelässä tietenkin loput Italiasta. Vaikka Etelä-Tiroli on Italiaa, täällä suurin osa asukkaista puhuvat äidinkielenään saksaa ja alue on siksi virallisesti kaksikielinen. Tirolin suurin viehätys ovat tietenkin Alpit ja kaikki mitä tämä mahtava vuoristo tarjoaa. Täältä löydät uskomattomia alppimaisemia, kauniita kaupunkeja, pittoreskeja kyliä ja paljon laadukkaita hiihtokeskuksia. Täällä voi viettää unohtumatonta lomaa niin talvella kuin kesälläkin. Etelä-Tirolissa voi viettää kaupunkilomaa luonnolla höystettynä, hiihtolomaa tai vaelluslomaa.

Etelä-Tirolissa on tietenkin todella laaja tarjonta majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Löydät täältä ylellisiä hotelleja, viehättäviä vieraskoteja, loma-asuntoja ja vuokramökkejä. Jos haluat päästä hieman halvemmalla ja saada lisäksi omaa aikaa ja tilaa, sinun kannattaa harkita varaamista Wimdun kautta. Meillä on kaupunkilomaasi varten kauniita loma-asuntoja ja vierashuoneita suurimmissa kaupungeissa ja suuri määrä vuokramökkejä hiihtokeskusten läheltä. Olemme aivan varmoja, että tulet löytämään juuri oikeanlaisen majoituksen sinun lomaasi varten. Aloita siis lomasi suunnittelu täältä jo tänään!

Historiaa, ilmastoa ja kulttuuria

Ihmiset ovat asuneet tässä osassa Alppien vuoristoa jo kivikaudesta lähtien ja täältä löydettiin esimerkiksi maailmankuulu jäämies Ötzi. Etelä-Tiroli oli osa roomalaista valtakuntaa vuodesta 59 ennen ajanlaskumme alkua aina kansainvaellusaikaan asti noin 400-luvulle jaa.. Tähän aikaan Baijerilaiset asettuivat tänne asumaan ja Etelä-Tiroli kuului ensin Ranskaan ja sitten Pyhään roomalaiseen valtakuntaan. Alue oli sijainninsa takia aina strategisesti hyvin tärkeä ja se on vaihtanut hallitsijaa moneen kertaan. Pitkään Etelä-Tiroli oli Itävaltalaisten Habsburgien vallassa, oikeastaan aina vuoteen 1918, jolloin ensimmäinen maailmansota loppui. Rauhanneuvotteluissa Etelä-Tiroli annetaan Italialle ja sinne siirrettiin italialaisia sotilaita. Varsinkin fasismin aikaan Mussolini piti aluetta niin tärkeänä, että sinne lähetettiin suuria joukkoja. Vuoteen 1950 mennessä jo noin kolmannes Etelä-Tirolin asukkaista olivat italialaisia ja Mussolinin ohjelmassa oli myös saksalaisen kulttuurin hävittäminen alueelta. Kun Mussolini ja Hitler liittoutuivat, Etelä-Tirolin saksansukuisille annettiin mahdollisuus muutta Saksan puolelle, jotta Etelä-Tirolista saataisiin puhtaasti italialainen. Mahdollisuuteen tarttui kuitenkin vain hyvin harva ja niistäkin suurin osa palasi alueelle heti sodan päätyttyä. Sodan loppupuolella Natsisaksa jopa otti alueen haltuunsa hetkeksi, mutta se palautettiin Italialle sodan jälkeen, mutta alue sai autonomian. Viimeisien vuosikymmenien aikana alueen asukkaat ovat useaan eri otteeseen vaatineet itsenäisyyttä tai liittämistä Itävaltaan, mutta liike ei ole saanut juurikaan tukea alueen ulkopuolella.

Kulttuuri Etelä-Tirolissa on hyvin monimuotoista ja jos paikallisilta kysyy minkä maalaisiksi he itsensä tuntevat, voit saada monia erilaisia vastauksia. Ihmiset ovat mielestään Tirolilaisia, Etelä-Tirolilaisia, Saksalaisia, Itävaltalaisia tai Italialaisia. Etniset erimielisyydet ovatkin olleet suuri ongelma alueella, mutta tällä hetkellä alue on hyvin harmoninen ja eri kulttuurit elävät sulassa sovussa. Sopua on edistänyt Italian politiikka, joka on antanut Etelä-Tirolille vahvan autonomian. Saksankieliset Tirolilaiset ovat kulttuuriltaan hyvin lähellä baijerilaisia ja voit nähdä paljon nahkahousuja, makkaroita ja olutta. Lähes kaikki alueen asukkaat ovat katolilaisia ja suhteellisen konservatiivisia. Vain kaupungeissa ja turistialueilla tunnelma on paljon liberaalimpi ja ihmiset ovat enemmän sekularisoituja.

Etelä-Tirolin alueella on monta eri ilmastoa. Suurimmaksi osaksi ilma on aurinkoisempi ja kuivempi kuin muualla Alpeissa. Kesät ovat hyvin lämpimiä kun taas talvet ovat jäätäviä ja kesäaikaan sateet ovat yleisiä. Vuorten huipuilla lämpötilat ovat vuoden ympäri alhaisia ja tuuli voi olla hyvinkin raju. Laaksoissa ilma vaihtelee hyvin paljon ja esimerkiksi pääkaupungissa Bolzanossa lämpötilat ovat kaikkea -17 asteesta +40 asteeseen. Paras aika matkustaa alueelle on talvella, keväällä ja syksyllä. Kesällä ilma on niin vaihtelevaa, että päivien suunnittelu voi olla hyvinkin haastavaa.

Bolzano

Etelä-Tirolin pääkaupunki Bolzano on alueen suurin kaupunki. Suurin osa kaupungin sadasta tuhannesta asukkaasta puhuvat äidinkielenään italiaa. Bolzano jakaa Itävallan Innsbruckin kanssa Alppejen pääkaupungin tittelin. Kaupungin elintaso on hyvin korkea ja hinnat ovat sen mukaisia. Bolzanossa on kuitenkin uskomattoman paljon nähtävää ja tehtävää. Kaupungin tärkein vetonaula on sen arkeologisessa museossa esillä oleva jäämies Ötzi. Kaupungissa on kuitenkin paljon muitakin laadukkaita museoita, joihin kannattaa tutustua.

Bolzanon kolme tärkeintä kirkkoa ovat kaupungin katedraali, dominikaaninen kirkko ja pyhän augustinin kirkko. Kirkkojen lisäksi kaupungissa on useita hulppeita linnoja, joita voi käydä ihailemassa lomansa aikana. Koko kaupungin keskusta on kuitenkin museonomainen ja kaupungin pienet kadut ja kauniit aukiot ovat nautinnollisia paikkoja kävellä ympäri. Keskusta on myös sen verran pieni, että voit tutustua sen jokaiseen nurkkaan jalan. Bolzanon markkinat ovat kuuluisia ja varsinkin talvella kaupungin joulumarkkinat ovat todellinen nautinto.

Voit kaupunkiloman lisäksi viettää hyvin myös hiihtolomaa Bolzano tukikohtanasi. Lähimmät hiihtokeskukset ovat Rittnerhorn, Reinswald, Carezza, Meran 2000 ja Val Gargena. Jos haluat hiihtää on tosin hyvä olla vuokra-auto, sillä lähimpäänkin rinteeseen on matkaa Bolzanosta noin 20 kilometriä. Jos haluat pysyä Bolzanossa, voit harrastaa jääkiekkoa, jalkapalloa tai uintia. Bolzanossa on myös suuri määrä hyvin laadukkaita ravintoloita, joissa tarjoillaan lähes kaikkien maailman keittiöiden antimia. Täältä saa varsinkin herkullista paikallista ruokaa. Tyypillistä ruokia etelä-tirolissa ovat esimerkiksi Herrengröstl (perunaa, lihaa, sipulia ja pekonia), Kaiserschmarrn (makea munakas rusinoilla) ja monet muut ruuat, jotka mielletään perinteisesti saksalaisiksi. Bolzanon alueella tuotetaan myös paljon viiniä, joita kannattaa ehdottomasti maistella.

Bolzano

Kaunis Merano on Etelä-Tirolin toiseksi suurin kaupunki Bolzanon jälkeen. Kaupungin 35 000 asukkaasta niukasti yli puolet ovat saksankielisiä. Merano tunnetaan ennen kaikkea terveyslomakohteena. Kaupungin maisemat ovat uskomattoman kauniita ja kaupungin ympärillä on uskomattomat 52 romanttista linnaa. Suurin osa Meranoon saapuvista turisteista tulevat Saksasta, mutta ihmisiä tulee tietenkin joka puolelta maailmaa nauttimaan kaupungin kauneudesta ja lempeästä ilmastosta.

Etelä-Tirolin turismimuseossa voit oppia kaiken alueen turismihistoriasta. Museo sijaitsee Trauttmansdorffin linnassa ja samalla lipulla pääsee katsomaan myös linnan läheisyydessä sijaitsevaa kasvillista puutarhaa. Entisessä hotellissa majaa pitävässä Kaupunginmuseossa voit tutustua alueen koko historiaan ja paljon arkeologisia löytöjä. Goottilaista arkkitehtuuria voi ihailla kaupungin suurimmissa kirkoissa, jotka ovat molemmat peräisin 1300-luvulta.

Kaupungin kylpylät ovat tunnettuja koko maailmassa. Kaupungin suurin kylpylä Thermen Meran uusittiin kokonaan vuonna 2004 ja tarjoaa matkailijoille 25 uima-allasta, useampia saunoja ja suuren määrän erilaisia hoitoja, joissa käytetään alueelta peräisin olevia luonnontuotteita. Meranossa on myös yksi maailman kauniimmista raviradoista, jossa järjestetään vuosittain syyskuussa tunnetut ravit Grand Premium. Kaupungissa on myös paljon hevostalleja, joissa voi harjoitella omia taitojaan. Meranossa harrastetaan paljon tennistä ja kenttiä on peräti 15 kappaletta, joista neljä ovat auki myös talvisin.

Meranon läpi viirtaava joki Passirio on monen melojan märkä unelma. Joella on järjestetty monia maailman- ja Euroopan mestaruuksia viime vuosisadalla. Jos melominen ei ole mieleesi, Merano on täydellinen paikka vaelluksen ystäville. Kaupungissa on lukuisia vaellusreittejä eritasoisille vaeltajille. Jos saavut paikalle talvella, Meranon lähellä on monta hiihtokeskusta, joissa voi harrastaa lumilautailua ja laskettelua. Lähin keskus on nimeltään Merano 2000 Hirzerin vuorella. Jos matkasi ajoittuu kesäkuukausiin, sinun ei kuitenkaan tarvitse jättää hiihtäminen väliin. Meranon lähistöllä sijaitsevassa Senalesin laaksossa on suuri jäätikkö, jota pitkin voi laskea sortseissa myös kesällä.

Etelä-Tiroli tunnetaan pääosin talviurheilulomakohteena, mutta tänne kannattaa saapua vuoden jokaisena aikana. Alueen historia ja kulttuuri on kiehtovaa ja sen luonto on vailla vertaa. Lähde tänne ihailemaan kaikkea mitä alue tarjoaa. Lupaamme että kokemuksesi tulee olemaan unohtumaton. Hyvää matkaa toivottaa sinulle koko Wimdun tiimi!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme