Majoitus kohteessa Dubrovnik

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Dubrovnik

Majoitus ja asunnot kohteessa Dubrovnik: Apartments

Kaunis Dubrovnikin kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannalla aivan Kroatian eteläisimmässä osassa. Kaupunki on ollut kulttuurin keskus Euroopassa jo yli tuhannen vuoden ajan. Keskiajalla kaupunki oli ainoa kaupunki, joka kilpaili Venetsian kanssa alueen kaupasta. Varakkuutensa takia Dubrovnikista tuli tärkeä keskus kielen kehityksen kannalta. Myös kirjallisuus kukoisti kaupungissa ja monet runoilijat, kuvataiteilijat, matemaatikot ja muut tieteilijät ovat toimineet täällä aikojen saatossa.
Tänä päivänä Dubrovnik, joka tunnetaan myös Adrianmeren helmenä, on Kroatian suosituin turistikohde. Kaupunki hurmaa vierailijat kauniilla arkkitehtuurillaan, viehättävillä suihkulähteillään, kirkoillaan ja luostareillaan.

Nippelitietoa

 • “Niiden, jotka etsivät maanpäällistä paratiisia, kannattaa matkustaa Dubrovnikiin”... kirjoitti irlantilainen kirjailija George Bernard Shaw Dubrovnikin matkallaan.
 • Kaupungin perustivat alkujaan roomalaiset pakolaiset, jotka lähtivät kodeistaan kun suuri maanjäristys iski läheiseen Epidauruksen kylään 600-luvulla.
 • Kuningas Rikhard I Leijonamieli asui Dubrovnikissa kun hänen laivansa haaksirikkoutui kolmannen ristiretken aikana vuonna 1192.
 • Siihen aikaan itsenäinen valtio Dubrovnik oli ensimmäinen maa, joka tunnisti Yhdysvaltain itsenäisyyden kun se irtaantui Britannian vallasta.
 • Vuonna 1808 Dubrovnik menetti ensimmäistä kertaa itsenäisyytensä kun Napoleon Bonaparte miehitti kaupungin.
 • Uskotaan, että Dubrovnikissä oli teleskooppi jo ennen kuin Newton "keksi" sen. Teleskoopin olisi rakentanut kaupungissa asunut tieteilijä Marin Getaldic.
 • Dubrovnik rahoitti osittain Espanjan epäonnisuneen yrityksen miehittää Britannia vuonna 1588.

Nähtävää ja tehtävää Dubrovnikissa

Dubrovnikissa ei ole pelkästään suuri määrä kirkkoja, museoita ja historiallisia rakennuksia, vaan täällä on myös monia uskomattoman kauniita hiekkarantoja aivan vanhan kaupunginosan läheisyydessä. Haluamme nyt antaa sinulle pari vinkkiä, mitä voit puuhailla matkasi aikana tässä muinaisessa kaupungissa:

1) Ota lautta vanhasta kaupungista Lokrumin saarella jos haluat paeta ruuhkaisia rantoja lämpiminä kesäpäivinä. Lokrumilla on monta uimapaikkaa, joista voi mennä uimaan tikkaita pitkin tai voit löytää oman paikan kallioilta, jossa voit rentoutua ja ottaa aurinkoa.


2) Jos olet kiinnostunut taiteesta, sinun kannattaa ehdottomasti tutustua Vlaho Bukovaciin, joka on yksi Kroatian tunnetuimmista moderneista taiteilijoista. Hänen töitään on näytillä Bukovacin talossa (Kuća Bukovac). Toinen osa museota on omistettu nuorten taiteilijoiden töille.


3) Lähde kierrokselle kaupungin muinaista muuria pitkin. Täältä on hienot näkymät kaupungille. Paras aika tehdä kierros on aikaisin aamulla tai myöhään illalla, jolloin sää on hieman viileämpi. Jos kierrät koko muurin, matka kestää noin puolitoista tuntia.


4) Jos haluat kokea vielä vaikuttavimmat näkymät kaupungin ylle, käy Lovrijenacin linnoituksella, joka sijaitsee kalliolla korkealla vanhan kaupungin yläpuolella. Jos käyt sekä muurilla että linnoituksella saman päivän aikana, saat alennusta sisäänpääsymaksuista.


5) Jos haluat nähdä paikallista elämää, suuntaa kaupungin vanhimmille markkinoille, jotka pidetään Gunduliceva poljanan aukiolla. Täällä myydään pääosin vihanneksia, hedelmiä ja muita elintarvikkeita. Jos haluat nähdä markkinat täydessä toiminnassa, käy siellä aikaisin lauantai-aamuna, kun suurin osa kaupungin asukkaista tekevät ostoksensa.


6) Ranta lähempänä Dubrovnikin keskustaa on nimeltään Banja, ja sijaitsee aivan vanhan kaupungin vieressä. Se sopii hyvin lapsille, voit vuokrata aurinkotuoleja ja jopa harrastaa vesiurheilua. Banja on kuitenkin pelkästään turistien suosiossa. Paikalliset suuntavat hieman kauemmaksi Sveti Jakovin rannalle. Tänne pääset kävellen tai busseilla numero 5 tai 8 vanhasta kaupungista. Vaikka tämä on paikallisten keskuudessa suosituin ranta, se on harvoin täynnä.


7) Dubrovnikin köysirata on aivan mahtava kokemus. Vuonna 2010 avattu nopea rata lähtee vanhasta kaupungista ja nousee Sri -vuorelle. Vaikka matka on suhteellisen kallis, vuorelta ja radan varrella avautuvat näkymät ovat ehdottomasti rahasi arvoisia.


8) Monet ihmiset lähtevät Kroatiaan purjehtimaan ja myös Dubrovnik on mahtava lähtöpaikka jos haluat merelle. Kaupungin satamasta voi vuokrata niin purje- kuin moottoriveneitä ja hinnat ovat paljon alhaisempia kuin Suomessa. Jos et halua lähteä suurelle matkalle voit joko lähteä päiväristeilylle tai ehkä vuokrata vesiskootterin, jolla voit pyrähdellä rannikkoa pitkin.


9) Dubrovnikin synagoga on Euroopan toiseksi vanhin edelleen käytössä oleva juutalainen kirkko. Synagoga on ihastuttavan pieni, viihtyisä ja kaunis tila täynnä taidetta. Synagogan yhteydessä toimii myös juutalainen museo, jossa voi tutustua alueen juutalaisten historiaan.


10) Fransiskaaninen luostari kaupungin keskustassa on yksi Dubrovnikin kohokohdista. Luostarissa on hurmaava barokkityylinen kirkko, romaaninen luostarirakennus ja maailman kolmanneksi vanhin apteekki.

Liikkuminen

Dubrovnikin lentokenttä sijaitsee noin 20 kilometriä etelään kaupungin keskustasta. Pääset kentältä keskustaan Croatia Airlinesen bussilla, joka vie sinut kaupungin linja-autoasemalle, Kantafigille, josta matkaa vahaan kaupunkiin on noin 2.5 kilometriä. Voit myös ottaa taksin keskustaan, joka maksaa noin 40 euroa. Vanhassakaupungissa on hyvin helppoa liikkua jalan. Jos asut vanhan kaupunginosan ulkopuolella, voit käyttää kaupungin hyvää bussiverkosta. Bussilipun voit ostaa joko kioskista tai bussista, jolloin se on hieman kalliimpi. Bussilippu on voimassa tunnin ajan ja maksaa noin kaksi euroa. Jos haluat lähteä retkelle kauemmas kaupungin ulkopuolelle, voit vuokrata auton. Varsinkin sesongin ulkopuolella vuokrat ovat hyvin halpoja. Soita vuokraamoon etukäteen ja neuvottele hintaa alaspäin. Jos vuokraat auton etukäteen verkosta, maksat todennäköisesti liikaa.

Yöpyminen Dubrovnikissa

Dubrovnikissa ei jatkuvan turistitulvan takia ole puutetta majoitusvaihtoehdoista. Täältä löydät niin ylellisiä hotelleja kuin yksinkertaisia vierasmajoja. Jos kuitenkin haluat hieman erilaisen kokemuksen, voit varata yksityisen majoituksen paikalliselta. Näin saat paitsi hieman halvemman hinnan, myös omaa tilaa ja asiantuntevaa opastusta majoittajaltasi. Meillä Wimdulla on Dubrovnikissa pitkälti yli viisisataa tarjousta, joiden joukosta löydät aivan varmasti mieleisesi. Jos olet lähdössä rantalomalle, voit vuokrata perheellesi huvilan meren rannalta tai loma-asunnon merinäkymällä. Jos taas aikeissasi on ennemminkin kaupunkiloma, voit yöpyä kauniissa asunnossa vanhassa kaupungissa tai halvassa vierashuoneessa paikallisen luona, joka voi kertoa sinulle kaikista parhaimmat vinkit. Tutustu Dubrovnikin aitoon tunnelmaan vuokraamalla yksityinen majoitus paikalliselta! Hyvää matkaa!

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Jorma
Jorma
10 Loistava
kesäkuu 2018
Penthouse apartment with sea view

Erittäin siisti huoneisto hyvällä paikalla ja todella mahtava näkymä merelle. Isäntä ystävällinen ja palvelu erinomaista. 10 päivän oleskelun aikana huoneisto siivottiin ja liinavaatteet vaihdettiin kertaalleen. Suosittelen!

Pentti
Pentti
10 Loistava
toukokuu 2018
Old Marinero two bedroom suite

Matkamme Dubrovnikiin oli erittäin onnistunut. Suurin ilonaihe oli asuntomme. Se oli täydellinen . Hyvä varustelutaso ja kaikki oli puhdasta ja siistiä. Asunnon omistaja oli suurenmoinen henkilö. Hän hemmotteli meitä lahjoillaan, mansiko...

Anni
Anni
10 Loistava
heinäkuu 2016
3 Bedroom Apartment Near Old Town

Erittäin tyytyväinen vuokranantaja perheeseen ja heidän palveluunsa.Huoneisto oli oikein mukava ja sopi hyvin meidän lomaamme.Viikko oli aurinkoinen ja lämmin.

Marja
Marja
8 Todella hyvä
syyskuu 2015
Fantastic, kaunis näköala

Isäntäväki oli ystävällinen ja asiat hoituvat nopeasti ja miellyttävästi. Kaikki meitä palvelleet henkilöt olivat kohteliaita ja asiantuntevia ja heidät oli helppo tavoittaa.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 15 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme