Majoitus kohteessa Dublin

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Dublin

Majoitus ja asunnot kohteessa Dublin: Apartments

Muistan vielä selvästi kun saavuin ensimmäisen kerran Dublinin lentokentälle, mukana punainen monista matkoista kulunut matkalaukku, ja istahdin taksiin. Suuntana oli yksi Dublinin monista hostelleista, ja alkamassa oli matka joka tuli kestämään monta vuotta ja jatkuu tavallaan edelleenkin. Taksikuskin jutellessa mukavia, epäilin hetken päätöstäni muuttaa Irlantiin siellä koskaan käymättä. Kuskin vahva pohjoisen Dublinin aksentti muokkasi tutut sanat uuteen muotoon enkä saanut sanaakaan selvää hänen keskustelunavauksistaan. Tuosta alun pienestä  epäröinnistä huolimatta Dublin ja Irlanti saivat olon tuntemaan nopeasti kotoisalta ja stereotypia ystävällisistä irlantilaisista osoittautui myös todeksi!


Dublin: sopivan pieni pääkaupunki

Dublin on sopivan pieni, mutta kuitenkin monipuolinen kaupunki. Asukasluvultaan Dublin on hieman Helsinkiä pienempi, mutta se sykkii elämää kuitenkin aivan eri tavalla kuin meidän pohjoinen pääkaupunki. Keskustan kävelykadut Grafton ja Henry Street, ja Dublinin lävistävä pääkatu O’Connels Street  heräävät henkiin jo aikaisin aamusta, ja hiljenevät vasta aamuyöntunteina, jos silloinkaan. Dublinin keskusta on helppo hahmottaa ja ottaa haltuun lyhyelläkin matkalla Irlantiin, ja jos aikaa on hieman enemmän, kannattaa myös tutustua Irlanninmeren rannikkoon tai tehdä päiväretki Dublinista etelään sijaitsevaan Wicklowin kansallispuistoon.


 

Dublin tutuksi julkisilla liikennevälineillä

Lentokentältä kaupungin keskustaan pääsee bussilla tai taksilla. Reitillä operoivat sekä kaupungin omat bussit että nopeinten matkan taittava Aircoach-bussi. Vaikka Dublinin ydinkeskustaan tutustuukin helposti kävellen, julkisilla liikennevälineillä on kätevä lähteä seikkailemaan hieman keskustaa kauemmaksi.Bussien lisäksi Dublinissa operoi pikaraitiotie Luas ja rantaviivaa mukaileva DART (Dublin Area Rapid Transit) junarata. Jokaisella julkisella liikennevälineellä on oma lippunsa, eli esimerkiksi bussilipulla ei voi vaihtaa Luas-raitiotievaunun kyytiin.

Kaikkein edullisimmin Dublinissa kulkee vuokraamalla kaupunkipyörän, ja samalla maisemat ja kadut tulevat tutuksi aivan eri tavalla kuin bussin tai junan kyydistä. Dublin City Bikes - pyöriä löytyy neljästäkymmenestäneljästä pisteestä ympäri kaupunkia, ja pyörän voi palauttaa eri paikkaan kuin mistä sen otti mukaansa. Ensimmäinen puolituntinen on aina ilmainen, tämä toimii kannustimena erittäin suosittujen pyörien mahdollisimman nopeaan palauttamiseen kun niille ei ole tarvetta. Älypuhelimille ladattavan Dublin Bikes 2Go! - sovelluksen avulla voi helposti tarkastaa mistä löytyy lähin pyöräasema ja mikä on aseman pyörätilanne. Kolmen päivän pyörävuokra maksaa 2 euroa (€150 takuumaksu), ja pyörävuokrakortin voi lunastaa viidestätoista eri pisteestä. Pyörien käyttömaksu puolesta tunnista eteenpäin lähtee viidestäkymmenestä sentistä.

Näe ja koe ainakin nämä!

Dublinissa riittää nähtävää, koettavaa ja tekemistä, mutta vaikka aika olisi vähissä, kannattaa kuitenkin käydä tutustumassa muutamiin Dublinin nähtävyyksistä. Jos tarkoituksena on tehdä kattava kierros, kannattaa panostaa Dublin Pass - korttiin, minkä voi ostaa yhdelle, kahdelle, kolmelle tai kuudelle päivälle ja millä saa monia etuja liittyen esimerkiksi sisäänpääsymaksuihin.

Guinness Storehouse

Jo useamman vuoden ajan Guinness Storehouse on ollut Irlannin suosituin turistikohde, onhan Irlanti ja Dublin tämän suositun juoman kehto. Guinnessia onkin valmistettu Dublinissa ja St. James’s Gate Brewery panimossa jo vuodesta 1759 lähtien. Guinness Storehousessa vierailijat pääsevät tutustumaan dry-stout oluen valmistukseen ja historiaan, ja kierrokseen kuuluu luonnollisesti myös maistiaiset tehtaan ylimmässä, eli seitsemännessä kerroksessa sijaitsevassa Gravity Barissa, mistä on upeat näkymät Dublinin ylle. Ostamalla pääsyliput Guinness Storehousen internet-sivuilta saa 10% alennuksen ja välttää jonottamisen.

Trinity College ja Book of Kells

Trinity College sijaitsee aivan Dublinin ydinkeskustassa ja on Dublinin vanhin, jo vuodesta 1592 lähtien toiminut yliopisto. Yliopisto on mainio maamerkki Liffey-joen eteläpuolella ja vierailijat voivat vapaasti tutustua yliopiston piha-alueisiin. Book of Kells, upeasti kuvitettu ja noin vuonna 800 dublinilaisten munkkien kirjoittama latinankielinen evankeliumikäsikirjoitus, on ollut yliopiston suojissa vuodesta 1653 lähtien. Sitä ennen kirja oli haudattuna maahan viikingeiltä piilossa, ennen kuin se uudelleen löydettiin ja tuotiin yliopiston turviin. Pääsy Trinity Collegen alueelle on maksuton, mutta vanhaan kirjastoon missä myös Book of Kells sijaitsee, peritään pääsymaksu.

The National Gallery of Ireland

Irlannin kansallisgalleria on yksi Dublinin suosituimpia vierailukohteita ja koti yli kahdelle tuhannelle maalaukselle ja noin kymmenelle tuhannelle muulle taidetyölle. Galleriassa on edustettuna sekä irlantilainen että eurooppalainen taide, ja gallerian kohokohtia ovat Picasson, Van Goghin ja Monetin työt. Pääsy galleriaan on ilmainen.

Ostoksille Dubliniin

Dublinin kahdesta kauppojen reunoittamasta kävelykadusta Grafton Street saa alkunsa Stephen’s Green puistosta Liffey-joen eteläpuolella, jatkuen ikoniselle Molly Malonen patsaalle melkein Trinity Collegelle asti. Aivan kadun alkupäästä sijaitsee Stephen’s Greenin ostoskeskus satoinen liikkeineen, ja toiselta laidalta arvostettu Brown and Thomas tavaratalo, jonka voisi sanoa vastaavan hieman meidän Stockmannia. Henry Street puolestaan saa alkunsa kaupungin pääkadulta O’Connell Streetiltä, levittäytyen länteen. Kadun varresta löytyy monien pienempien liikkeiden lisäksi Jervis ja Ilac ostoskeskukset.

Ketjuliikkeiden lisäksi Dublinista löytyy valtavasti itsenäisiä pieniä puoteja, varsinkin Grafton Streetin sivukaduilta. Kannattaa myös katsastaa ravintolaistaan ja pubeistaan tunnettu Temple Barin alue, sekä  Powerscourt Town Centre - ostoskeskus missä sijaitsee muun muassa Dublinin Design Centre mistä voi tehdä löytöjä irlantilaisten vaate- ja korusuunnittelijoiden valikoimista. Keskustan ulkopuolisista ostoskeskuksista mainitsemisen arvoinen on varsinkin Dundrum Town Centre, missä voi ostosten lomassa käydä vaikka elokuvissa tai kokeilemassa savenvalantaa The Giddy Pottery studiossa. Dundrumiin pääsee helposti LUAS - pikaraitiovaunun punaisella linjalla, jonka pääte- ja lähtöpysäkki löytyy aivan Stephen’s Greenin tuntumasta. Viimeisenä vielä vinkki ulkoilmaihmisille, keskustasta löytyy myös Exchequer kadun varrelta  Patagonia merkin outlet-myymälä missä laadukkaita ulkoilutuotteita saa listahintoja tuntuvasti edullisemmilla hinnoilla. 

Syö ja juo Dublinissa

Dublinin ravintolakulttuuri on viime vuosina entisestään kehittynyt ja muuttanut muotoaan yhä monikulttuurisemmaksi ja ravintolaa valitessa vastassa on usein runsaudenpula. Tässä ovat kuitenkin muutamat omista suosikeistani.

The Pepper Pot Cafe

Powerscourt Townhouse ostoskeskuksessa sijaitseva The Pepper Pot Cafe on kolmessa vuodessa muuttunut kahden naisen unelmasta vilkkaaksi kahvilaravintolaksi, ja heitä on jopa pyydetty pyöräyttämään kakut Lady Gagalle ja U2:n Bonolle. Kahvilan ydinajatuksena ovat laadukkaat kaudenmukaiset raaka-aineet, ja ruokalistan kaikki annokset, leipää myöten, on valmistettu paikan päällä.

 Coppinger Row

Coppinger Row ravintola Powerscourt Townhousen läheisyydessä, pienen kävelykadunpätkän varrella, on kodikas ja rento välimeren makuja tarjoava ravintola mihin voi lähteä viihtymään niin brunssille, lounaalle kuin päivällisellekin. Raaka-aineet ovat tässäkin ravintolassa korkeatasoisia ja kaudenmukaisia.

 

Ja kun Irlannissa kerta ollaan, on mahdotonta olla ohittamatta maan pubikulttuuria. Pubit ovat tapaamispaikkoja mihin kokoonnutaan töiden ja urheilusuoritusten jälkeen, ja viikonloppuisin, ja miksi ei viikollakin tapaamaan ystäviä ja perhettä. Temple Barista löytyvät monet kaupungin vilkkaista pubeista mihin kertyvät varsinkin matkailijat viettämään aikaa, mutta kannattaa ehdottomasti poiketa hieman keskustan ulkopuolisiin paikallisten suosimiin pienempiin pubeihin.

Perheiden Dublin

Dublinissa riittää tekemistä myös perheiden pienimmille ja kaupungin isoimmista puistoista kuten Stephen’s Greenilta ja Phoenix Parkista löytyvät laajat leikkipuistot lapsille.

Lasten, ja miksi ei aikuistenkin suosikkina ovat myös Phoniex Parkissa sijaitseva Dublin Zoo eläintarha, ja makean ystävien kannattaa käydä kokemassa joko Butlers Chocolate Experience tai Chocolate Warehouse. Molemmissa kohteissa pääsee tutustumaan suklaanteon salaisuuksiin, maistiaisia unohtamatta!

Päiväretket Dublinista

Dublinista on helppo lähteä päiväretkelle esimerkiksi Wicklowin kansallispuistoon tai itärannikon pieniin kyliin. St. Kevins Bus Services vie matkailijoita Dublinin keskustasta Wicklowissa suosittuun Glendaloughiin, mikä on tunnettu kauniista maisemistaan ja lukemattomista kävely- ja vaellusreiteistään. Glendaloughista löytyvät myös keskiaikaisen munkkiluostarin rauniot kulttuurinnälkäisille. Rannikon pikkukylät ovat puolestaan kätevästi DART-junaradan varrella.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme