Majoitus kohteessa Dresden

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Dresden

Majoitus ja asunnot kohteessa Dresden: Apartments

Dresden on Saksin pääkaupunki ja yksi Saksan kiinnostavimmista ja kauniimmista kaupungeista. Sekä saksalaiset että ulkomailta tulevat rakastavat tätä kaupunkia, joka on noussut jaloilleen toisen maailmansodan ajan pommitusten jälkeen. Moderni Dresden on kauniimpi kuin koskaan. Kaupunki on jaettu kahteen alueeseen, jotka erottaa toisistaan Euroopan neljänneksi suurin joki Elbe. Alueiden nimet ovat ‘altstadt’ (vanhakaupunki) ja ‘neustadt’ (uusi kaupunki). Altstadtissa on suurin osa kaupungin historiallisista rakennuksista ja suurista kaupoista. Neustadt taas on kaupungin opiskelijoiden asuinalue ja opiskelijoiden suosimat kahvilat ja baarit täyttävät kadut. Wimdulla on Dresdenissä suuri määrä asuntoja, jotka ovat täydellinen vaihtoehto hotellille. Meillä on moderneja asuntoja, pieniä yksiöitä ja vierashuoneita. Löydä itsellesi sopiva majoitus jo tänään!

Nippelitietoa

  • Dresden sijaitsee ‘tietämättömien laaksossa’, koska ympäröivät vuoret tekivät Länsi-Saksan radion kuuntelemisen mahdottomaksi!
  • Rintaliivit, hammastahna ja paperinen kahvisuodatin keksittiin Dresdenissä! Kuinka käytännöllinen kaupunki!
  • Säveltäjät Bach, Wagner ja Schumann kirjoittivat musiikkia ja asuivat Dresdenissä ja Saksin alueella.
  • Eurooppalainen posliinikin keksittiin Dresdenissä 300 vuotta sitten!

Tehtävää Dresdenissä

Dresdenillä on turisteille paljon tarjottavaa. Kaupungissa on kaunista arkkitehtuuria vanhassakaupungissa ja trendikkäitä baareja uudessa kaupungissa. Ja kaikkea siltä väliltä. Dresdenissä vierailevat aloittavat todennäköisesti kierroksensa vanhassakaupungissa, joka on kaupungin kaunein alue. Frauenkirche on kaupungin tunnetuin katedraali ja se on restauroitu kauniisti vanhalle tyylilleen uskollisesti viimeisen 20 vuoden aikana. Frauenkirche on Dresdenin ehdoton maamerkki ja sen ympärillä on monia kauniita ja erikoisia katuja. Voi olla vaikea uskoa, että kadut on rakennettu äskettäin, sillä ne muistuttavat niin kovasti niitä vanhoja katuja, jotka sota vei mennessään. Semper-oopperatalo on toinen vaikuttava rakennus, joka on peräisin ajoilta ennen sotaa. Tätäkin taloa on tosin restauroitu rankalla kädellä Saksojen yhdistymisen jälkeen. Oopperatalo näyttää monia maailmankuuluja teoksia ja voit myös ottaa opastetun kierroksen talon läpi nähdäksesi sen kauniin sisustuksen. Pelkästään kävely vanhankaupungin läpi on oikea nautinto ja sen kaduilta löydät monia viehättäviä kahviloita ja ravintoloita. Etsi käsiisi prinssejen saattueen, joka on 120 metriä pitkä Saksin hallitsijoita esittävä seinämaalaus. Se on todella vaikuttava!
Kun kävelet vanhankaupungin läpi, saavut jossain vaiheessa Elbe-joen rannalle. Useat kauniit sillat vievät sinut joen yli neustadtiin. Neustadt oli aikoinaan hyvin köyhä alue, mutta on nyt sykenöivä opiskelijoiden ja muiden nuorten suosima alue. Täällä on täysin eri tunnelma kuin altstadtissa ja löydät neustadtista Dresdenin parhaimmat baarit ja ravintolat. Wimdu suosittelee baareja AnTon ja Bautzner Tor. Molemmissa tarjoillaan uskomattoman maukasta olutta ja voit hengittää neustadtin boheemia tunnelmaa. Alue onnistui kuin onnen kaupalla selviämään suhteellisen vähin vahingoin sodasta ja siellä on paljon kiinnostavia taloja. Neustadt muistuttaa hieman Berliiniä, mikä ei ainakaan ole huono asia!

Museot Dresdenissä

Dresdenissä on useita vaikuttavia museoita, joissa kannattaa käydä. Grünes Gewölbe (vihreä holvi) on kaupungin suosituin museo, jossa on näytillä uskomaton kokoelma jalokiviä, veistoksia ja muita esineitä. Militarhistorisches Museum, armeijan historian museo, on myös suosittu ja keskittyy monista eri näkökulmista asevoimien menneisyyteen. Vanhojen mestareiden kuvagalleria (Gemäldegalerie Alte Meister) on selkeästi vierailun arvoinen. Täältä löydät kiehtovan kokelman maalauksia 1400-luvun ja 1700-luvun väliltä. Museossa on monien tärkeiden hollantilaisten, flaamilaisten ja italialaisten taiteilijoiden töitä. Näyttely sijaitsee Dresdenin Semper-museossa. Albertinumin museossa taas on näytillä uudempien mestareiden kuvat. Täällä näytetään töitä romanttiselta aikakaudelta aina tähän päivään asti. Sitä pidetään yhtenä Saksan tärkeämpänä museona!

Syöminen Dresdenissä

Missäpäin Dresdeniä löytyy hyvää ruokaa? Me voimme suositella paikallisten rakastamaa PlanWirschaft-ravintolaa. Jokainen annos on tehty pelkästään lähiruoka-aineksia käyttäen, henkilökunta on ystävällistä ja viihtyisässä tiiliskivikellarissa on ihana istua. Löydät ravintolan Naustadtista Louisenstrasselta. Raskolnikoff on toinen hyvä paikka samalla kulmilla. Theaterplatz-aukiolla joen lähellä, Dresdenin Vanhassakaupungissa, on Alte Meister, tyylikäs kahvila, joka muuttuu iltaisin mukavaksi ravintolaksi. Ravintolalla on sesonkikohtainen ruokalista ja vaikka se avattiin vasta vuonna 2002, ravintola tuntuu jo oikealta instituutiolta. Käy kokeilemassa!

Liikkuminen

Dresdenin lentokenttä, Dresden-Klotzsche, sijaitsee pohjoiseen kaupungista. Kentälle saapu lentoja kaikista suurimmista Eurooppalaisista kaupungeista, kuten Lontoosta, Moskovasta, Zürichistä ja monista saksalaisista kaupungeista kuten Kölnistä, Stuttgartista ja Münchenistä. Ota maan päällä kulkeva juna S-bahn lentoasemalta keskustaan. Matka kestää noin 20 minuuttia. Muista saksalaisista kaupungeista Dresdeniin pääsy on helppoa ja junat vievät sinut nopeasti Berliiniin, Leipzigiin ja läheiseen Prahaan. Juna on ehdottomasti nopein tapa, vaikka saksalaiset junat ovatkin suhteellisen kalliita. On kuitenkin olemassa halvempi tapa matkustaa saksan poikki junalla. Wimdu suosittelee ‘Schönes Wochenende-viikonloppulippua, jolla jopa viiden hengen ryhmät matkustavat minne tahansa päin Saksaa paikallisjunilla 42€ hintaan. Jos käytät sitä tehokkaasti, se on lyömättömän halpa tapa kiertää maata ja jos sinua ei haittaa pidempi matka, se on täydellinen tapa matkustaa Dresdeniin muualta saksassa. Jos haluat päästä Berliinistä Dresdeniin, voit käyttää myös BerlinLinien-bussiyhtiötä, jolla on 8 bussia, jotka matkaavat päivittäin väliä Berliini-Dresden. Kun olet päässyt Dresdeniin, huomaat, että kaupungissa voi helposti kävellä paikasta toiseen. Dresden on pieni kaupunki, ja voit käyttää myös bussia tai raitiovaunua. Dresdeniläiset suosivat itse pyörää, ja voit vuokrata omassi joistain kaupungin lukuisista pyörävuokraamoista.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme