Majoitus kohteessa Comojärvi

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Comojärvi

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Comojärvi

Aivan lumisten Alppien vuoriston juurella sijaitsee yksi koko Italian kauneimmista järvistä, Comojärvi. Järvi, joka on vain lyhyen ajomatkan päässä Milanon miljoonakaupungista, on ihastuttava pala luontoa, jonka vertaista saa etsiä. Tänne matkaavat ne, jotka hakevat rauhaa ja palautumista sekä Italian kulttuurista kiinnostuneet. Ei siis ole millään tavalla kummallista, että täällä asuu jopa Hollywood-tähtiä, kuten George Clooney. Noin 150 kilometriä pitkä järvi on koko alueen keskeinen piste ja sen ympärillä on useita pieniä kyliä, joilla jokaisella on aivan oma tunnelmansa. Jos siis haluaa nähdä Italian aivan uudesta näkökulmasta, kannattaa matkustaa Comojärvelle.

Järveä ympäröivissä kylissä ollaan totuttu turismiin ja täällä löytyy suuria määriä hotelleja, vieraskoteja ja bed and breakfast -tyyppisiä majoituksia. Osa näistä on hyvin perinteisiä ja kauniita, mutta jos haluat saada aivan aidon kokemuksen, sinun kannattaa vuokrata yksityinen majoitus. Meillä Wimdulla on kaikenlaisia majoitusvaihtoehtoja jokaiseen makuun, jotta voit löytää juuri omanlaisesti paikan yöpyä lomallasi. Näin lomasi Comojärvelle onnistuu varmasti! Ei siis muuta kuin lomaa suunnittelemaan!

Nippelitietoa

 • Comojärvi on koko Euroopan syvin järvi ja syvyyttä on peräti yli 400 metriä.
 • Vaikka järvi on syvä, sen pohja on noin 200 metriä merenpinnan yläpuolella.
 • Järvi näkyy paljon tunnetussa James Bond -elokuvassa ”Casino Royale”.
 • Comojärvi on houkutellut luokseen aina kuuluisuuksia ja täällä ovat lomailleet George Clooneyn lisäksi esimerkiksi Madonna, Brad Pitt ja Catherine Zeta Jones.
 • Lavarello on alueen tunnetuin ruokalaji, joka on friteerattua valkoista kalaa sitruunalla.
 • Kesällä lämmin ilma etelästä kohtaa vuoriston kylmät tuulet ja saavat aikaan mahtiponisia ukkosmyrskyjä järven yllä.

Nähtävää ja tehtävää Comojärvellä

Comojärvi on jo kauan hurmannut kauneudellaan ja sijainnillaan, joka on hieman turistimassoilta syrjässä. Järvestä on muodostunut hieman yksilöllisimpien lomailijoiden suosikki, jotka haluat oppia tuntea hieman rauhallisemman osan Italiaa. Yksi Comojärven kohokohdissa on sen ympärillä olevat monet kauniit huvilat ja kartanot. Suurin osa niistä on rakennettu jo 1400-luvulla ja olivat siihen aikaan silkillä rahansa tehneiden varakkaiden lomakoteja. Järvi ei kuitenkaan ollut pelkästään korkean luokan keskuudessa suosikki, vaan leuto ilmasto ja parantavat kasvit tekivät alueesta suositun luonnonparantolan.

Comojärven rannella on monta uimapaikkaa, jossa voi ottaa surinkoa ja vilvoitella lämpimällä säällä. Tunnettu niistä kaikista on kenties elegantti hiekkaranata Lido de Leno. Ranta on keinotekoinen ja sisäänpääsy maksaa noin viisi euroa. Tämä ei kuitenkaan ole ainoastaan yksi järven suosituimmista, vaan myös parhaista uimarannoista. Lido de Lenolla voit viettää kokonaisia päiviä uiden, ottaen aurinkoa sekä juoden ja syöden. Järvessä ei pelkästään voi uida, vaan täällä voi harrastaa myös paljon muita aktiviteetteja. Varsinkin patikoiminen järven ympärillä ja läheisissä vuorissa on hyvin suosittua. Lisäksi tarjolla on vuorikiipeilyä ja maastopyöräilyä, joka sopii seikkailuhaluisille. Ykkönen aktiviteettien joukossa ovat kuitenkin erilaiset vesiurheilulajit ja purjehtijalle, veneilijöille, sukeltajille sekä purjelautailijoille Comojärvi on oikea paratiisi. Me suosittelemme, että vuokraat pienen moottoriveneen ja lähdet tutkimaan järveä omin päin. Parhaat paikat vuokrata vene ovat Domaso, Gera Lario jaSorico. Jos et ole varma pärjäätkö veneen ohjauksessa, voit tietenkin lähteä myös mukaan opastetuille kierroksille katsomaan miltä alue näyttää järvelltä. Jos ei halua lähteä merelle ollenkaan, se ei haittaa, sillä järven ympärillä voi harrastaa myös esimerkiksi golfia ja alueella on monta hyvin laadukasta pelikenttää. Ellei näistä mikään sovi, voi tietenkin myös riippuliitää, ratsastaa tai yksinkertaisesti kalastaa. Tarjonta Comojärvellä on yhtä monipuolinen kuin järvi itsessään.

Yksi Comojärven alueen kulttuurisista kohokohdista on ehdottomasti Sacro Monte di OssuccioBellago, joka luultavasti vastaa useimpien käsitystä siitä, miltä vanhanajan Italian kuuluisi näyttää. Kylään pääsee ainoastaan veneellä, eikä se siksi ole monenkaan turistin tiedossa. Pienen kylän kiemurtelevilla kujilla on monta uskomatonta ravintolaa, joissa tarjoillaan perinteistä italialaista ruokaa ja viiniä. Historiallisesti kiinnostava paikka on myös Villa Belmonte, jonka porteilla Italian entinen diktaattori Benito Mussolini ja hänen rakastajattarensa Claretta Petacci ammuttiin. Pari oli Mussolinin vallan kaatuessa lähtenyt pakenemaan Sveitsiin, jossa heitä odotti turvapaikka, mutta heidät vangittiin lähellä rajaa, pidettiin yötä Comojärvellä ja ammuttiin seuraavana päivänä. Jos sinulla käy tuuri, huvilan omistaja päästä sinut sisälle asti katsomaan huonetta, jossa diktaattori vietti viimeisen yönsä ja joka on omistajan mukaan säilytetty täsmälleen siinä kunnossa, mihin Mussolini sen kuolinpäivänsä aamulla jätti.

Liikkuminen

Lentokenttä, joka on lähimpänä Comojärveä on Milanossa sijaitseva kenttä nimeltään Malpensa. Malpensa on noin 100 kilometriä järveltä ja sinne pääsee helposti shuttle-bussilla, joka vie sinut nopeasti minne haluat. Vielä lähempänä sijaitsee pienempi lentokenttä Bergamon kaupungissa Lombardossa. Täältäkin pääset helposti ja vikkelästi järvelle. Monet tulevat paikalle myös autolla matkallaan Euroopan halki ja matkaa esimerkiksi Saksan rajalta järvelle on noin neljän tunnin verran. Tällöin kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Italian teillä on tietulleja, jotka tekevät matkasta huomattavasti kalliimman kuin ehkä osaa odottaa. Järven ympärillä olevien kylien välillä voi liikkua hyvin julkisilla liikennevälineillä mutta monet päättävät kuitenkin vuokrata auton. Lähes kaikissa pienissä kylissä voi aivan hyvin liikkua jalan tai käyttää paikallista bussia. Muista kuitenkin, että täällä Italian maaseudulla aika tikittää hieman eri tavalla kuin meillä Suomessa, joten ei pidä odottaa, että bussi tulee aina ajallaan. Tämä on toisaalta yksi niistä asioista, jotka tekevät tästä niin mahtavan lomakohteen.

Comojärvi on yksi Euroopan viehättävimmistä lomakohteista, johon sinun kannattaa ehdottomasti matkustaa. Täällä on kulttuuria, taidetta, urheilua, luontoa ja ihania pikkukaupunkeja. Tunnelma täällä on täysin ainutlaatuinen ja täällä voi niin rentoutua että aktivoitua. Kaikki me Wimdulla toivotamme sinulle aivan loistavaa lomaa Comojärvelle!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme