Majoitus kohteessa Chile

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Chile

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Chile

Pitkä ja kapea maa, joka seuraa kauniisti Etelä-Amerikan läntistä rantaviivaa, on nimeltään Chile. Maa on peräti 4000 kilometriä pitkä, mutta vain 150 kilometriä leveä. Chilen suuren koon takia, ei varmastikaan ole yllättävää, että maan sisältä löytyy monipuolista luontoa. Täällä on kaikkea pohjoisen sademetsistä maan eteläkärjessä sijaitseviin jäätiköihin. Suurenmoisen maan pääkaupunki on nimeltään Santago de Chile, tai lyhyesti Santiago, ja on viehättävä kaupunki, joka sijaitsee Andien vuoriston ja Tyynen Valtameren välissä. Santiagossa todella riittää nähtävää niin kulttuurinsa, taiteensa kuin luontonsa kannalta.

Chile on yksi Etelä-Amerikan kehittyneimmistä maista ja täällä ollaan totuttu myös turisteihin. Varsinkin turistikohteista löydät riittämiin laadukkaita hotelleja ja halvempia hostelleja. Jos kuitenkin haluat asua hieman erilaisessa paikassa kuin tavallisessa hotellissa, sinun kannattaa harkita lomamajoituksesi vuokraamista meidän sivuiltamme. Wimdulla on eri puolella tätä kaunista maata useita yksityisiä majoituksia, joissa voit kokeilla, miten paikallinen asuu. Riippumatta siitä, oletko matkalla kaupunkilomalle, rantalomalle vai vain seikkailemaan, meillä on aivan varmasti jotain juuri sinulle.

Nippelitietoa

 • Maailman suurin uima-allas sijaitsee chileläisessä lomakohteessa nimeltään San Alfonso del Mar. Allas on yli kahdeksan hehtaaria suuri, mikä tarkoittaa, että sen koko vastaa kahdeksaa jalkapallokenttää.
 • Chile on yksi ainoastaan kahdesta Etelä-Amerikassa sijaitsevasta maasta, jotka eivät jaa rajaa Brasilian kanssa.
 • Atacaman aavikossa Chilessä ei ole satanut yli neljäänkymmeneen vuoteen.
 • Mistään maasta maailmassa ei viedä ulkomaille niin paljon lohta kuin Chilestä.

Chilen jännittävät kaupungit

Sinun kannattaa ehdottomasti aloittaa Chilen kaupunkeihin tutustuminen siitä kaupungissa, missä lentokenttä sijaitsee. Se on myös pääkaupunki, eli Santiago de Chile. Tämä on yksi koko Etelä-Amerikan suurimmista kaupungeista, mutta koska kaupunki on kärsinyt monista vakavista maanjäristyksistä, täällä ei ole jäljellä montaakaan historiallista nähtävyyttä. Onneksi luonnonmullistuksilta pärjäsi pystyssä pari kiinnostavaa rakennusta kuten Casa Colorada, vanha siirtomaa-ajoilta peräisin oleva huvila, joka rakennettiin 1700-luvun puolivälissä. Myös San Fransiscon kirkossa kannattaa ehdottomasti käydä kääntymässä ja jos on kiinnostunut kaupungin historiasta täältä löytyy monia museoita, joissa kerrotaan maan ja kaupungin monivaiheisesta tarinasta kaikki. Santiago on hyvin monipuolinen ja täällä on niin moderneja pilvenpiirtäjiä, suuria puistoja kuin vanhoja matalia rakennuksia.

Toinen Chilen tärkeimmistä kaupungeista on maailmankuulu satamakaupunki Valparaiso, jonne matkaa pääkaupungista on autolla reilun tunnin verran. Tässä kuvankauniissa, historiallisessa kaupungissa on ehdottomasti vierailtava. Sen romanttiset kapeat kadut ja aukiot ovat päässeet mukaan jopa UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Monet rakastuvat ensisilmäyksellä Valparaison värikkäisiin taloihin ja kukkulaiseen siluettiin.

Kauniita maisemia Chilessä

Luonto on Chilessä ainutlaatuisen puhdasta ja koskematonta. Matkailija yllättyy aina uudestaan siitä, miten yhdessä maassa voi olla niin paljon erilaisia maisemia. Täällä on niin kummallisia kuuntapaisia maisemia että suuria, vehreitä metsiä. Jos sinulla on siihen mahdollisuus (ja varasi siihen riittävät, sillä matka ei ole halpa), sinun kannattaa ehdottomasti käydä Pääsiäissaarella. Eurooppalaiset löysivät saaren vasta 1700-luvulla kun sinne saapui hollantilainen tutkimusmatkailija. Tutkijat eivät edelleenkään tiedä tarkalleen, miten jättimäiset patsaat ovat päätyneet saarelle ja kuka ne on rakentanut. Koko saari on kuin suuri ulkoilmamuseo ja retkeä tänne ei varmastikaan unohda koskaan.

Yksi koko maailman erikoisimmista ja kauneimmista paikoista on Atacaman aavikko Tyynenmeren rannikolla. Aavikossa on esimerkiksi suuria maahan tehtyjä piirroksia, joista tunnetuin on nimeltään Atacaman jättiläinen. Alueella on myös suuri määrä geysirejä ja tuliperäinen maasto tekee, että on monia eläimiä ja kasveja, jotka elävät pelkästään täällä. Suurimmilta osin Boliviassa sijaitseva suola-aavikko Salar de Uyuni on osittain myös Chilen alueella ja on yksi maailman kiehtovimmista paikoista.

Ruokaa ja juomaa Chilessä

Ruoka on Chilessä hyvin maukasta ja koska maalla on niin pitkä rannikko suurimmassa osassa maan ruoissa on pääosassa kaikennäköiset merenelävät. Yksi maan tunnetuimmista annoksista on limessä marinoitu kala chilillä ja sipulilla, cheviche. Muita klassikoita ovat esimerkiksi porotos granados eli papupata ja cazuela, lihakeitto. Jos haluaa jotain makeaa, kannattaa maistaa sopapillasia, jotka ovat muun muassa kurpitsasta tehtyjä leivoksia, jotka tehdään perinteisesti huonolla säällä ja tarjoillaan siirapilla peitettyinä.

Juomaksi voi valita tietenkin chileläistä viiniä, jota maassa tuotetaan suurissa määrissä. Varsinkin cabernet sauvignon, carmenere ja casablanca ovat kestosuosikkeja. Myös rypäleistä tehty alkoholijuoma Pisco ja siitä väännetty cocktail, Pisco sour, on herkullista. Jos ei halua juoda alkoholia voi myös tilata mote con huesilloa, joka tehdään vehnästä ja makeista, keitetyistä persikoista. Motea saa kesäisin usein ostaa kadulle pystytetyistä kojuista ja puistoista.

Liikkuminen

Chilen Santiagoon lentää monia suoria lentoja eri puolilta Eurooppaa ja matka kestää normaalisti hieman yli 15 tuntia. Kun olet päässyt Chileen, tulet huomaamaan, että maassa on yllättävänkin tehokas ja hyvä julkinen liikenne. Myös maan tiet ovat erittäin hyvässä kunnossa. Voisi uskoa, että näinkin pitkässä maassa olisi vaikeata päästä paikasta toiseen, mutta Chilessä on todella monipuolinen bussi- ja junaverkosto. Voit siis helposti matkustaa ympäri maata täysin ongelmitta, eikä matkat maksa paljoakaan. Bussit ovat halvin tapa matkustaa ja varsinkin Santiago de Chilestä lähtee busseja joka puolelle maata. Myös maansisäiset lennot ovat todella näppäriä ja niiden laatu on aivan yhtä hyvä kuin mihin olemme tottuneita Euroopassa. Jos olet ajatellut lähteä kiertämään aavikkoa ja vuoria, kannattaa muistaa ottaa mukaan erinomaiset vaelluskengät.

Chile on uskomattoman kiehtova maa, jolla on paitsi vangitseva ja jännittävä historia myös uskomaton luonto, vilkkaita kaupunkeja ja paljon ystävällisiä ihmisiä. Jos haluat kokea maan, jonka tulet muistamaan ikuisesti, lähde käymään Chilessä. Koko Wimdun tiimi toivottaa sinulle sydämellisesti hyvää matkaa Chileen!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme