Majoitus kohteessa Chamonix-Mont-Blanc

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Chamonix-Mont-Blanc

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Chamonix-Mont-Blanc

Chamonix on ollut jo hyvin kauan yksi koko Ranskan suosituimmista hiihtolomakohteista. Chamonixiin saapuu joka vuosi turisteja joka maailman kolkasta ihailemaan kaunista luontoa ja viihtymään jännittävissä rinteissä. Chamonixissa laskettelusta kiinnostuneet voivat ottaa hiihtohissin Aiguille du Midiin, josta pääsee laskemaan alas ehkä maailman kuuluisinta off-pist rinnettä, Vallée Blanchea. Toinen Alppien vuoriston parhaimmista hiihtokeskuksista Etelä-Ranskassa on kaunis Morzine. Mornize on erityisen suosittu aloittelijoiden keskuudessa helppojen rinteidensä vuoksi ja houkuttelee siksi luokseen lukuisia lapsiperheitä joka vuosi. Jatka tämän oppaan lukemista saadaksesi lisää tietoa Ranskan Alpeista ja alueen parhaimmista laskettelu- ja lumilautailukohteista!

Me Wimdulla olemme aivan varmoja, että meillä on mökkejä, loma-asuntoja ja huoneita jokaisen matkailijan makuun. Ei siis ole väliä minkälaista lomaa lähdet viettämään, kenen kanssa ja miten suuri matkabudjettisi on, meillä on jotain sopivaa juuri sinulle. Me ymmärrämme myös, että monet matkailijat tuntevat olonsa hieman eksyneeksi kun he saapuvat uuteen paikkaan. Koska meidän majoituksiemme omistajat ovat kaikki paikallisia ihmisiä, sinun ei tarvitse olla eksyneenä pitkään. Omistaja voi auttaa sinua sinä aikana kun olet lomalla heidän omistamassaan majoituksessa, vastata kysymyksiisi ja varmistaa, että lomastasi tulee unohtumaton. Aloita siis hiihtolomasi suunnittelu jo tänään ja löydä mieleisesi lomamajoitus Chamonixista.

Nippelitietoa

Maailman ensimmäiset talviolympialaiset pidettiin Chamonixissa jo vuonna 1924!Ranskan alueen Alppeihin kuuluu noin 180 vuorta.Mont Blanc on Alppien korkein huippu ja myös koko Euroopan korkein kohta.Mer de Glace eli jäämeri on yksi Euroopan suurimmista jäätiköistä.Aguille de Midin hissi aloittaa matkansa 1035 metrin korkeudesta merenpinnan yläpuolella ja matkan päässä olet kivunnut peräti 3810 metriin!Tehtävää ja nähtävää Chamonixissa

Kuten jo yllä mainitsimme, Chamonix tunnetaan ehdottomasti parhaiten alueen loistavista laskettelumahdollisuuksista. Täällä on koko hiihtosesongin ajan tarjolla rinteitä aivan jokaisen tasoisille talviurheilijoille. Kun olet lomalla Chamonixissa, tulet kuulemaan kieliä joka puolelta maailmaa ja tavata uskomattoman kiinnostavia ihmisiä, joita yhdistää rakkaus lumeen ja aurinkoon. Chamonixin viisi tunnetuinta hiihtokeskusta ovat Vallee Blanche, jossa voi hiihtää jäätiköllä, La Fleger, johon pääse kaikesta helpoiten kaupungin keskustasta, Les Houches, joka sopii parhaiten perheille ja aloittelijoille, Le Tour, joka sijaitsee aivan laakson päässä, sekä Grand Monets, joka on kaikista viidestä vaativin ja korkein keskus. Chamonixissa voi talvella tietenkin harrastaa paljon muutakin, kuten maastohiihtoa, luistelua, lumikävelyä, hevosajeluja, kylpylähoitoja ja shoppailua. Shoppailessa kannattaa pitää mielessä, että Chamonixin kaupat eivät todellakaan ole aivan halvimmasta päästä.

Chamonix ei kuitenkaan ole myöskään pelkästään talven lomakohde, vaan tänne voi ehdottomasti lähteä seikkailemaan myös kesäkuukausina. Tänne saapuukin paljon urheilusta kiinnostuneita turisteja koko vuoden ympäri. Täällä voi harrastaa esimerkiksi vuorikiipeilyä, maastopyöräilyä, patikointia, tennistä, riippuliitoa ja vesiurheilua sekä paljon muuta. Tämä on niin monipuolinen lomakohde, että täällä viihtyvät kaiken ikäiset ja kaikenlaiset ihmiset. Patikointireitit laaksossa ovat maailmankuuluja. Täällä on jotain kaikentasoisille vaeltajille. Jos et ole vielä niin kokenut, sinun kannattaa ehkä nousta hissillä vuorille ja tulla alas jalan, mikä on paljon helpompaa. Alueella on myös loistava mahdollisuus vaeltaa jäätikköjen alueella. Jos heräät aikaisin aamulla ja sinulla on kuljetus lähtöpaikalle voit päivän aikana nähdä kolme Chamonixin jäätiköistä: Glacier des Bossonsin, Glacier d´Tourin ja Glacier de Trientin. Breventin vuorelta on aivan huikeat näkymät Chamonix -laakson ja Mont Blanc -huipun ylle. Tätä ei kannata missata! Mont Blanc on tietenkin vuorikiipeilijöiden keskuudessa huikean suosittu kohde, mutta sen huipulle ei kannata yrittää, ellei ole todella kokenut kiipeilijä. Muita mahdollisuuksia alueella kuitenkin on, niille, joiden tekniikka vaatii vielä hieman harjoitusta. Täällä järjestetään myös paljon opastettuja kierroksia ja kursseja jos olet vailla apua.

On tietenkin muutakin tekemistä Chamonixissa kuin pelkkää urheilua. Kaupungissa järjestetään paljon opastettuja kierroksia, joiden aikana saat tietää kaiken kaupungin historiasta ja sen nähtävyyksistä. Chamonixissa on myös joitain kiinnostavia museoita, joista voimme suositella ainakin kristallimuseota, Musée des cristaux:ia, jossa on esillä vaikuttava kokoelma erilaisia kristalleja, jotka on pääosin löydetty tältä alueelta. Museota pitää kaupunki yhteystyössä paikallisen mineraalijärjestön kanssa ja täällä voi paitsi ihailla kivien kauneutta myös oppia paljon tieteellistä informaatiota niistä. Kaupungissa on myös paljon todella laadukkaita ravintoloita, joissa voi paitsi syödä hyvin myös osallistua ruuanlaittokursseille ja saada tietoa alueen ylellisestä ruokakulttuurista. Tähän olemme keränneet sinulle hieman inspiraatiota matkallesi, jotta tiedät mitä ruokalistan nimet tarkoittavat:

 • Pierrade tai Pierre chaude tarkoittaa laattaa, jolla voit itse valmistaa valitsemasi lihat pöydässäsi.
 • Raclette on eräänlainen fondue, jota syödään ryhmässä ja sisältää muun muassa juustoa ja lihaa.
 • Croute savoyare on paahdettu pala leipää, joka on marinoitu valkoviinillä ja sitten lämmitetty uunissa juustolla, sienillä ja tomaatilla.
 • Tartiflette on peruna- ja pekonipaistos juustolla.

Liikkuminen

Chamonixin lähin lentokenttä on Genovassa. Täältä pääsee ilman autoa laaksoon bussilla, junalla tai mini-bussilla. Matka kestää noin tunnin verran ja se maksaa noin kolmekymmentä euroa riippuen matkustusmuodosta. Jos rahaa haluaa käyttää hieman enemmän, tarjolla on myös erilaisia autokuljetuspalveluja ja jopa helikopterikuljetus majoitukseesi. Talvella Chamonixiin pääse helposti ranskalaisella pikajunalla TGV:llä myös Pariisista. Eurolinesilla on bussiyhteydet laaksoon eri puolilta Italiaa, Amsterdamista, Antwerpenistä, Brysselistä, Lillestä ja Pariisista. Itse Chamonixin kaupungissa pärjää mainiosti jalan, busseilla ja hiihtohisseillä, joilla pääsee helposti kaikkialle.

Chamonix on ehdottomasti yksi Alppien helmistä, jossa voi viettää ihanaa hiihtolomaa ja tulla täysin uutena ihmisenä takaisin. Raitis ilma, kaunis luonto, urheilu, hyvä ruoka ja juoma tekee lomasta täällä niin nautinnollista, ettet tule unohtamaan sitä koskaan. Koko Wimdun tiimi toivottaa sinulle aivan mahtavaa lomaa!Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme