Majoitus kohteessa Cadiz

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Cadiz

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Cadiz

Aina yhtä kauniissa ja lämpimässä Andalusiassa sijaitseva Cadiz on yksi Espanjan ehdottomista helmistä. Pitkiä, kauniita, kultaisia hiekkarantoja, joilla voi nauttia auringosta tai harrastaa vesiurheilua, laadukkaita ravintoloita ja uskomattoman hurmaavia maisemia. Kaikkea tätä ja paljon muuta tarjoaa vierailijoilleen maaginen Cadiz. Eli ei muuta kuin pakkaamaan laukkuja ja matkaan. Mutta lue kuitenkin tämä matkaopas ensin, jotta tiedät mitä kaikkea voit Cadizissa puuhata.

Cadizissa on paljon majoitusmahdollisuuksia ja kaupungissa ollaan hyvin tottuneita turisteihin. Jos kuitenkin haluat kokea hieman erilaisen loman Cadizissa, voit myös vuokrata yksityisen majoituksen. Näin saat hieman enemmän yksityisyyttä ja oman majoittajan, joka voi antaa sinulle lisää vinkkejä. On aivan yhdentekevää, onko suunnitelmissasi rantaloma vai kaupunkiloma tai hieman molempia, olemme aivan vakuuttuneita siitä, että löydät valikoimistamme jotain juuri sinulle sopivaa. Meillä on rantahuviloita, loma-asuntoja ja vierashuoneita, jotka ovat yksi toista kauneimpia!

Nippelitietoa

 • Cadiz on vanhin kaupunki Euroopassa, jossa on ollut tauotta asututsta.
 • Ennen koko kaupunki oli muurien ympäröimä.
 • Cadizin asukkaat saavat uskomattomat 330 aurinkoista päivää vuodessa!
 • Piera Ostionera on rakennus Cadizissa, joka on tehty kokonaan simpukankuorista!
 • Kaupungissa sijaitsevalla rannalla La Caletalla on kuvattu suuria osia elokuvista ”Alatista” ja James Bond pätkästä ”Kuolema saa odottaa”.

Nähtävyyksiä Cadizissa

Cadiz on Espanjan vanhin kaupunki ja yksi koko maailman vanhimmista, sillä tänne perustettiin pysyvää asutusta jo vuonna 1100 ennen ajanlaskumme alkua. Kaupunki on tyypillisesti andalusialainen, jossa on suuri määrä kauniita maisemia ja hyvin säilyneitä historiallisia maamerkkejä. Kaupungissa on aivan täydellistä kävellä ympäri ja sen kohokohtia ovat esimerkiksi Cadizin vanhakaupunki (espanjaksi Casco Antiugo). Vnahassa kaupunginosassa on nähtävässä paljon muinaisia vaikutteita ja se sijaitsee vanhojen kaupunkimuurien sisäpuolella. Cadiz sijaitsee itse asiassa niemimaalla, joka ulottuu kauas lahteen ja kaupunkia ympäröi kokonaan kristallinkirkas vesi. Cadiz on säilyttänyt vanhan kolonialistisen tyylinsä kapeine katuineen. Useimmissa rakennuksilla on suuret ikkunat ja huikean kauniit sisäpihat, jotka antavat kaupungille hyvin omanlaisensa tunnelman. Cadiz on jaettu moniin kaupunginosiin, joilla kaikilla on omat erikoisuutensa. Meidän mielestämme parhaimmat nähtävyydet ovat:

Massiivinen kivimuuri ja linnoitukset, jotka ympäröivät vanhan kaupungin aluetta ja rakennettiin Cadizin suojelemiseksi. Muuri rakennettiin sen jälkeen, että brittiläiset merirosvot olivat hyökännet ja ryövänneet kaupungin vuonna 1596 ja linnoitukset San Sebastián ja Santa Catalína (ja joskus myös Baluerte de la Concepcion) ovat auki yleisölle.

Catedral de Cádiz on kaupungin tärkein katedraali, joka kesti 116 vuotta rakentaa ja valmistui vihdoin vuonna 1838. Katedraali seisoo sillä paikalla missä ennen oli toinen katedraali, joka rakennettiin vuonna 1260 mutta tuhoutui kokonaan suuren palon yhteydessä vuonna 1596. Koska katedraali keksi niin kauan rakentaa, on havaittavissa, että katedraalin arkkitehtuuri on peräisin monilta eri aikakausilta. Katedraalin tyylin piti alkujaan olla barokkia, mutta siinä on myös monia rokokoo elementtejä ja sen viimeiset osat ovat neoklassista tyyliä. Kryptoissa haudattuina ovat muun muassa säveltäjä Manuel de Falla ja dramaatikko José María Pemán, jotka molemmat syntyivät Cadizissa. Katedraali sijaitsee aukiolla nimeltään Plaza de la Catedral ja aukiolla komeilee myös Santiagon kirkko, joka rakennettiin vuonna 1635.

Kirkko Oratorio de San Felipe Neri, oli paikka, missä ensimmäinen espanjalainen perustuslaki allekirjoitettiin. Kirkossa on monia marmori- ja pronssilaattoja, jotka on tehty osallistujien kunniaksi. Osallistuja saapui historialliseen tapahtumaan koko Espanjasta ja kaikista maan siirtomaista Filippiineistä Keski- ja Etelä-Amerikkaan.

Aukio Plaza de Mina sijaitsee keskellä kaupunkia ja on saanut nimensä Fransisco Espoz y Minalta, joka oli perustanut paikalle fransiskaanisen luostarin, jonka paikalle aukio rakennettiin. Täällä voit vierailla kaupungin arkeologisessa museossa, jossa on aina kiinnostavia näyttelyitä. Pysyvään kokoelmaan kuuluu esimerkiksi kaksi muinaista sarkofagia.

Plaza San Antonio taas oli kaupungin keskusaukio aina 1800-luvulle asti. Se on kaunis aukio, jota ympäröivät useat neoklassiseen ja goottilaiseen tyyliin rakennettua kartanoa. Torilla luettiin vuonna 1812 espanjalainen konstituutio. San Antonion kirkko, joka on aukion keskipiste, rakennettiin vuonna 1669.

Cadizissa voit käydä myös ihailemassa vanhan roomalaisen amfiteatterin raunioita. Rauniot löydettiin vasta 80-luvulla kun suuri tulipalo tuhosi sen päälle rakennetut rakennukset. Teatterista ei ole paljoa jäljellä, mutta se oli aikoinaan maailman toiseksi suurin ja on edelleen todella kiinnostava nähtävyys.

Aivan kaupungin suurimman markkinan Mercado de Abastoksen vieressä sijaitsee torni nimeltään Torre Tavira, jossa on ”camera obscura”, jonka läpi voi nähdä uskomattoman panoramamaiseman kaupungin ylle.

Rantaelämää ja Cadizin karnevaalit

Cadizissa on jotkut Espanjan kauneimmat rannat. La Playa de Caleta on Cadizin ehdottomasti suosituin hiekkaranta. Siitä on jopa kirjoitettu monta laulua sen ainutlaatuisen kauneuden ja sen sijainnin takia. Ranta nimittäin sijaitsee Barrio de la Vinassa, vanhassa kaupunginosassa, kahden suuren linnan, San Sebastiánin ja Santa Catalinan välissä. Ranta on noin 400 metriä pitkä ja 30 metriä leveä kun vesi on matalalla. La Caleta ja sen rantabulevardi muistuttaa paljon Kuuban pääkaupungin Havannan Malecon -esplanadia. Siksi rantaa on käytetty moneen otteeseen kuvauspaikkana kun elokuvissa on haluttu näyttää Havannaa. Näistä elokuvista varmasti tunnetuin on James Bond Kuolema saa odottaa -elokuva, jonka kaikki kuubalaiset kohtaukset kuvattiin Cadizissa.

La Playa de la Victoria, joka sijaitsee kaupungin modernimmassa osassa, on toinen todella suosittu ranta turistien ja paikallisten keskuudessa. Se on noin kolme kilometriä pitkä ja keskimäärin 50 metriä leveä. Rannalle pääsee keskustasta kaunista bulevardia pitkin, jonka varrella on monta kiinnostavaa kauppaa ja ravintolaa. La Playa de Santa Maria del Mar, toiselta nimeltään Playita de las Mujeres on pieni ranta, joka sijaitsee kahden suuren yllä mainitun rannan välissä. Täältä on loistavat näkymät vanhan kaupungin ylle. Muita rantoja ovat muun muassa Torregorda, Cortaduta ja El Chato.

Cadizin karnevaalit ovat yhdet maailman tunnetuimmista. Karnevaalien aikaan kaupunki on uskomattoman värikäs ja riemukas peräti kymmenen päivän ajan, juuri ennen pääsiäistä. Karnevaalit järjestettiin ensimmäisen kerran 1500-luvulla kun idea saatiin Venetsiasta, jonka kanssa Cadiz oli siihen aikaan läheisissä kauppasuhteissa. Nämä kymmenen päivää on pyhitetty kokonaan naurulle ja hauskanpidolle. Karnevaali on hyvin järjestetty ja sen aikana järjestetään lukuisia laadukkaita esityksiä ympäri kaupunkia. Tämän mahtavan karnevaalin aikana voi kokea komediaa, naamiaisia, nukketeatteria, ilotulituksia, tanssia ja musiikkia.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme