Majoitus kohteessa Bulgaria

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Bulgaria

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Bulgaria

Mustanmeren rannalla sijaitseva Bulgaria on yksi Euroopan eksoottisimmista matkakohteista. Bulgaria tarjoaa matkailijalle monipuolista tekemistä, kuten kultaisia hiekkarantoja, kauniita vanhoja kaupunkeja, ihastuttavaa arkkitehtuuria, talviurheilumahdollisuuksia ja vaikuttavaa kulttuuria. Bulgaria tarjoaa kaikkea, mitä matkailija voi vaatia vain noin kolmen tunnin lentomatkan päässä Suomesta. Lähde rantalomalle Sunny Beachiin, kaupunkilomalle Sofiaan tai patikointilomalle maan vuoristoon. Bulgaria ei vielä ole manifestoitunut turistikohteena Euroopassa, mutta matkailijoita saapuu tänne joka vuosi enemmän. Käytä siis mahdollisuus kokea yksi Euroopan viimeisimmistä aidoista kohteista ennen turistimassojen saapumista.

Bulgarian matkailuala ei vielä ole kovin kehittynyt. Maan Mustanmeren rannikolla on totuttu turisteihin, mutta maan sisäosissa muualta saapuvat matkailijat ovat erikoisuus. Myös maan majoitusteollisuus on vielä lapsenkengissä, eikä laadukkaita hotelleja ole aina kovin helppo löytää. Meillä Wimdulla. Bulgarialaiset majoittajamme ovat kuitenkin lisääntyneet nopeasti ja meillä on tarjolla paljon majoituksia eri puolilla maata. Varsinkin pääkaupungissa Sofiassa ja rantapääkaupungissa Varnassa valikoimamme on kattava. Majoittajan avulla saat myös paljon ainutlaatuista tietoa, jota voi olla vaikea löytää usein ongelmaksi muodostuvan kielimuurin takia. Majoittaja auttaa sinua mielellään ja kertoo, minne kannattaa mennä sekä mitä kannattaa tehdä. Aloita siis rantalomasi tai kaupunkilomasi suunnittelu jo tänään. Selaa tarjouksiamme, valitse omasi ja lähde lomalle eksoottiseen Bulgariaan!

Historian huminaa

Ensimmäiset asukkaat saapuivat Bulgariaan todennäköisesti noin 6000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua. Alueen alkuaikoina sen valloittivat vuorotellen erinäiset kansat kuten kreikkalaiset, persialaiset, makedonialaiset ja roomalaiset. Kun Rooman valtakunta hajosi, Bulgaria siirtyi Bysantille. Ensimmäisen virallisen valtakunnan perustivat alueelle vuonna 681 bolgaarit, jotka saapuivat alueelle Azovanmeren pohjoispuolelta. Kyrilliset aakkoset kehitettiin ja otettiin käyttöön samaan aikaan kun bulgaarit kääntyivät kristinuskoon 865. Bulgaarit olivat myös bysanttilaisten ykkösvihollisia ja alueella käytiin usein verisiä taisteluja valtioiden välillä. Vuonna 1014 Bysantin keisari sai suuren voiton Bulgariaa vastaan ja koko Bulgaria kuului Bysantille vuoteen 1018 mennessä. Bysantti onnistui kuitenkin laajojen kapinoiden vuoksi pitämään aluetta hallinnassaan vain hieman yli vuosisadan ja bulgarialaiset perustivat uuden, itsenäisen valtakunnan vuonna 1185, josta tuli suuri valta alueella. Turkkilaiset kuitenkin valloittivat Bulgarian vuonna 1396 ja tekivät siitä osan Osmanien valtakuntaa, jona se pysyi yli puoli vuosituhatta. Bulgarialaiset yrittivät usein kapinoida hallisijaansa vastaan, mutta osmanit kukistivat kaikki kapinat hyvin raasti ja monet menettivät näissä kukistuksissa henkensä.

Irtautuminen onnistui vasta vuonna 1913 kun he olivat liittoutuneet Kreikan, Montenegron ja Serbian kanssa Turkkia vastaan ensimmäisessä Balkanin sodassa. Toisessa Balkanin sodassa Bulgaria soti Turkkia, Kreikkaa, Romaniaa ja Serbiaa vastaan mutta hävisi ja menetti suuria osia. Ensimmäisen maailmansodan aikaan Bulgaria liittyi Itävallan ja Saksan hyökkäykseen Serbiaa vastaan, jonka liittoutuneet hävisivät, mikä johti lisämenetyksiin Bulgarian puolelta. Toisessa maailmansodassa Bulgaria liittyi Saksan puolella, koska toivottiin, että Saksa onnistuisi voittamaan maalle takaisin kaikki edeltävissä sodissa hävityt alueet. Alussa näin kävikin, mutta sodan loppupuolella, kun kävi ilmi, ettei Saksa tulisi voittamaan sotaa, Bulgaria kääntyi Saksaa vastaan ja julisti sodan sitä vastaan.

Oli kuitenkin liian myöhäistä ja Neuvostoliitto miehitti maan ja julisti sen Bulgarian kansantasavallaksi. Vaikka Bulgaria olikin Neuvostoliiton tukeman vallankaappauksen jälkeen paperilla itsenäinen valtio, sen johdossa oli neuvostomiehiä ja maa oli vahvasti Neuvostoliiton liittolainen. Hallinto oli myös hyvin vahvasti nationalistinen ja esimerkiksi turkkilainen vähemmistö pakotettiin ottamaan slaavilaiset sukunimet, mikä johti vähemmistön pakenemiseen maasta. Bulgaria siirtyi monipuoluejärjestelmään vuonna 1989, jo ennen Neuvostoliiton kaatumista. Maa oli kuitenkin koko 1990-luvun ajan hyvin epävakaassa tilassa ja talous oli täydellisessä kaaoksessa. Kehitystyö jatkuu edelleen, vuonna 2007 maa liittyi Euroopan Unioniin, joka kuitenkin pidätti maalta avustusrahoja sen vahvan korruption takia. Tilanne Bulgariassa on hitaasti tasaantumassa mutta maa on edelleen epävakaa ja korruptiota sekä erimielisyyksiä esiintyy jatkuvasti. Politiikasta kiinnostuneelle Bulgaria on kiehtova maa, jossa omasta identiteetistä taistellaan entisen Neuvostoliiton varjossa.

Sofia

Bulgarian pääkaupunki Sofia on 1.4 miljoonan asukkaan jännittävä suurkaupunki, joka elää niin muinaishistoriansa, neuvostoaikakautensa kuin tulevaisuutensa kanssa. Sekoitus on kiehtova ja sen näkee niin arkkitehtuurissa kuin ihmisten elämäntavoissa. Sofiassa on paljon historiallisia nähtävyyksiä ja taidetta eri aikakausilta, jota on nautinto ihailla. Sofia perustettiin jo 2500 vuotta ja se aikojen saatossa saanut eri nimiä, kuten Serdica ja Sredetz. Strategisen sijaintinsa takia kaupunkia on kaavailtu jopa Rooman valtakunnan pääkaupungiksi.

Sofia perustettiin sen mineraalilähteiden parantavien ominaisuuksien takia ja kaupungissa on edelleen seitsemän lähdettä, joita turisti voi ihailla. Koska Sofia on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, täällä todella riittä nähtävää. Tärkein nähtävyys on varmasti Aleksanteri Nevskin katedraali aivan kaupungin keskustassa, joka on yksi maailman vanhimmista ortodoksisista kirkoista. Kirkon arkkitehtuuri viime vuosisadan alulta on epätavallinen ja uskomattoman kaunis, niin sisältä kuin ulkoa. Kirkossa ei ortodoksiseen tapaan ole penkkejä ja on kaunista katsoa kun ihmiset kävelevät ympäri katedraalia kunnioittamassa pyhimyksiään. Sisäänpääsy on ilmainen, mutta lahjoituksia saa halutessaan jättää kirkon ylläpitämiseksi. Banya Bashin moskeija on entinen roomalainen kylpylä ja kaunis rakennus lyhyen kävelymatkan päässä Nevskin katedraalilta. Sofiassa todella maailmanuskonnot ovat edustettuina ja kaupungin synagoga on yksi Euroopan suurimpia. Kristillinen kirkko Hagia Sofia on rakennettu jo 700-luvulla ja antoi 1300-luvulla kaupungille nimensä.

Sofian Rooman aikaisesta historiasta perua on niin kutsutta Sedican amfiteatteri, joka sijaitsee nykyään osittain hotelli Arena di Serican aulassa. Roomalaisilta ajoilta peräisin on myös kaupungin yleinen kylpylä, joka on ollut suljettuna yli kaksi vuosisataa, mutta avataan taas toivottavasti vuonna 2014.

Ehkä näkyvin aikakausi Sofian kaduilla on kuitenkin Neuvostoliiton valtakausi, jonka aikana kaupunkiin pystytettiin erinäisiä mahtipontisia rakennuksia. Niistä ehkä mahtavin on kaupungin keskustassa sijaitseva kansallinen kulttuuripalatsi (NDK). Täällä järjestetään paitsi messuja myös hyviä klubi-iltoja, joissa voi käydä tanssimassa ja viihtymässä. Jos Neuvostoliittoon haluaa tutustua lähemmin, voi käydä sosialistisen taiteen museossa hieman keskustan ulkopuolella, jossa on uskomattoman suuri kokoelma Bulgariassa vuosina 1944-1989 tuotettua taidetta ja propagandaa. Museon ulkopuolella on veistospuisto, jossa on eri bulgarialaisia sosialistijohtajia esittäviä patsaita.

Yksi kaupungin ehdottomista kohokohdista on sen ulkopuolella sijaitseva Vitosha -vuori. Sofian pääkatu Vitosha bulevardi johtaa suoraan vuoren juurelle ja se on mahtava näky, jota voi ihailla aina keskustassa kuljeskellessa. Sinun kuitenkin kannattaa lähteä tutustumaan vuoreen lähemmin. Sen rinteillä on kesäisin mainioita vaellusreittejä ja talvisin hiihtokeskus. Vuorissa, Boyanan kylässä sijaitsee myös UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluva Boyanan kirkko, joka tunnetaan maalauksistaan ja freskoistaan. Kirkon läheisyydessä on myös Bulgarian historiallinen museo, joka sijaitsee entisen kommunistijohtaja Todor Zhivkovin residenssissä. Matka vuorelle ei ole pitkä ja sinne pääsee niin julkisilla kuin taksilla. Koska julkinen liikenne Sofiassa ei ole kielen takia aina helppo, helpoin tapa on ottaa taksi, joka maksaa Boyanan kirkolle vain noin 7 euroa. Matka kestää taksilla noin 20 minuuttia ja julkisilla tunnin verran. Vitoshan huipulle pääsee kesäkuukausina myös hissillä ja talvisen turisteja palvelee hiihtokeskus.

Sofiassa voi maistella paljon bulgarialaisia herkkuja ja maukasta viiniä. Kaupungissa on monia laadukkaita ravintoloita, jossa hinnat ovat suomalaisen kukkarolle todella halpoja. Maista ainakin bulgarialaista perinne ruokaa grillattua lihaa, bulgarialaista viiniä ja kyytipojaksi paikallista rakia. Jos haluat hieman rakia mukaan kotiin tuliaisiksi, sinun kannattaa suunnata kaupungin markkinoille, joko "naisten basaarille", Zhenski Pazarille tai Sofian kauppahalliin.

Varna

Varna on Bulgarian kolmanneksi suurin kaupunki Sofian ja Plovdivin jälkeen. Varnaa kutsutaan usein Bulgarian kesä -pääkaupungiksi sijaintinsa takia, mutta kaupunki on myös taloudellinen ja koulutuksellinen keskus. Varnassa voi tietenkin makoilla rannoilla ja nauttia auringosta, mutta muinaisessa kaupungissa on paljon muutakin koettavaa uteliaalle matkailijalle.

Myös Varnassa yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä on sen katedraali, joka on odessalaisen arkkitehdin suunnittelema ja uskomattoman kaunis valkea maamerkki. 133 portaan päässä on myös uskomattomat näkymät kellotornista kaupungin ylle. Sofian tapaan Varnassa on kulttuuripalatsi peräisin Neuvostoliiton ajoilta, jonka arkkitehtuuri on lähes yhtä mahtipontinen kuin pääkaupungin palatsin. Varnan roomalaisista ajoista muistuttavat roomalaiset kylpylät, joista jäljellä olevia raunioita voi käydä ihailemassa. Varnan historiasta kertoo arkeologinen museo ja merenkulun museo, jossa voi oppia kaiken kaupungin eri vaiheista. Jos haluaa jotain hieman kevyempää, Varnassa sijaitsee Balkanin ainoa delfinaario, jossa voi käydä katsomassa 40 minuutin viihtyisä ja riemukas näytös.

Vain parinkymmenen kilometrin päässä Varnasta on lukuisia rantalomakohteita, joiden hiekkarannat houkuttelevat luokseen auringonpalvojia eri puolelta maailmaa. Golden Sands tunnetaan Mustanmerenrannikon helmenä ja sen 3,5 kilometriä pitkä kultainen ranta on täydellinen paikka rentouttavalle lomalle. Muita suosittuja kohteita ovat St. Constantine and Helena, Bulgarian Riviera, Sunny Day ja Albena.

Jos et kuitenkaan halua puhdasta aurinkomatkaa on Varnan lähellä myös paljon muita kiinnostavia kohteita, jonne voi lähteä päiväretkelle kaupungista tai rantakohteista. Aladjan luolaluostari Mustanmeren rannalla sijaitsee vain noin 14 kilometrin matkan päässä Varnasta. Arkeologit uskovat, että luostari on peräisin Bysantin ajalta ja sen kappeli oli erityisesti kuolleiden seremonioita varten. Munkit lähtivät luolista vasta 1600-luvulla ja nyt luostari on kiehtova nähtävyys, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. Myös Balchikin kasvitieteelliseen puutarhaan kannattaa vaivautua. Varnan ilmasto on täydellinen mitä kauneimmille kasville ja puutarhan keskellä komeileva palatsi on todella ihmeellinen. Paikka oli aikoinaan Romanian kuningattaren Marian kesähuvila ja on sittemmin kunnostettu entiseen loistoonsa.

Varna on eri lomakohteiden ja satamansa takia hyvin kansainvälinen kaupunki, jossa turistilla ei ole mitään ongelmia pärjätä. Kaupungissa on helppo navigoida, majoitusvaihtoehtoja on paljon, ihmiset ovat ystävällisiä ja kielitaito on aivan eri luokkaa kuin muualla maassa. Jos haluat tehdä halpoja ostoksia, katsoa nähtävyyksiä ja nauttia auringosta, Varna on juuri oikea lomakohde sinulle.

Koska Bulgaria on monelle vielä suhteellisen tuntematon lomakohteena, maa onnistuu tarjoamaan eksoottisia ja ainutlaatuisia kokemuksia, joita ei muualta Euroopasta enää helpolla löydy. Kaiken lisäksi hintataso maassa on niin alhainen, että loman aikana voi helposti elää herroiksi ilman, että on syötävä näkkileipää loput vuodesta. Kiirehdi siis kokemaan Bulgaria aidommillaan! Hyvää matkaa!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme