Majoitus kohteessa Brasilia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Brasilia

Wimdu:matkaopas Brasiliaan:Loma-asuntoja, vierashuoneita ja rantahuviloita Brasiliassa

Brasilia on Etelä-Amerikan suurin ja maailman viidenneksi suurin valtio sekä pinta-alaltaan että asukasluvultaan. Vierailijalle Brasilia tarjoaa unohtumattoman kokemuksen täynnä suurkaupunkielämää, hiekkarantoja, luontokokemuksia, tanssia ja musiikkia. Rio de Janeiron maailmankuulut karnevaalit, São Paulon metropoli, uskomaton Amazonaksen sademetsä ja Brasilian aurinkoinen itärannikko on vain joitain kohteita, jotka tekevät Brasilia lyömättömän lomakohteen.

Kun suunnittelet lomaa Brasiliaan, sinun kannattaa miettiä majoitustasi tarkkaan. Yksi parhaista vaihtoehdoista on yksityinen majoitus. Meillä Wimdulla on yli tuhat majoitusta Brasilian eri kohteissa. Varsinkin suurkaupungeissa Rio de Janeirossa ja São Paulossa sekä rannikon rantalomakohteista löydät halpoja ja laadukkaita majoitusvaihtoehtoja. Kun asut paikallisen omistamassa asunnossa, saat lisäksi myös majoittajan, joka voi vastata kysymyksiisi. Tee siis kaupunkilomastasi tai rantalomastasi ainutlaatuinen ja varaa majoituksesi meiltä.

Historian huminaa

Brasiliassa on asunut jopa 30 000 vuoden ajan eri heimoihin kuuluvia alkuperäisasukkaita. 1500-luvun alussa portugalilaiset saapuivat maahan ja ryhtyivät asuttamaan sitä. Maa oli kiinnostava etenkin kallisarvoisen brasilia -puun runsauden takia. 1630 -luvulla myös Hollannilla oli oma siirtomaa-alueensa maassa, jonka valloittamiseksi portugalilaiset sotivat verisesti. Koska Hollanti soti kotimantereella Englantia vastaan, paikalle ei saapunut tarpeeksi joukkoja ja Hollanti joutui luovuttamaan alueet Portugalille vuonna 1654. Hollantilaiset eivät kuitenkaan hyväksyneet portugalilaisten valtaa, mikä johti maiden väliseen sotaan Portugalin rannikon ulkopuolella vuonna 1656. Sodan loputtua rauhansopimuksessa Portugali joutui luopumaan kaikista aasialaisista siirtomaistaan mutta sai pitää Brasilian kokonaisuudessaan.

Ranska valloitti Portugalin vuonna 1807 ja maan kuningas Juhana VI pakeni hovineen Brasiliaan, josta tuli Portugalin kuningaskunnan keskukseksi Rio de Janeiro pääkaupunkinaan. Juhanan poika Pedro I julisti kuitenkin maan itsenäiseksi vuonna 1822 yleisen mielipiteen pakottamana, mutta kruunasi itsensä itsenäisen maan keisariksi. Brasilian luonnonvarat tekivät kuitenkin maan asukkaista koko ajan rikkaampia ja poliittisesti valveutuneimpia. Vuonna 1889 syttyi vallankumous orjuuden poistamisen yhteydessä, keisari Pedro II syöstiin vallasta ja maasta tuli tasavalta.

1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa maahan saapui yli kaksi miljoonaa siirtolaista Euroopasta ja Aasiasta. Niiden avulla maa teollistui ja vaurastui entisestään. Brasilia kuitenkin on kamppaillut poliittisen epävakauden kanssa ja on seilannut diktatuurin ja demokratian välillä kolme kertaa 1930- ja 1980-luvun välisenä aikana. Nykypäivän Brasilia on kuitenkin kasvanut 20 vuoden demokratian siivettämänä Etelä-Amerikan johtavaksi talousmaaksi. Korruptio on kuitenkin edelleen vahva, mikä on johtanut vaikeaan rikollisuuteen varsinkin maan suurimmissa kaupungeissa.

Riemukas Rio

Rio de Janeirossa eletään jännittäviä aikoja. Maassa pidetään vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruus ja vuoden 2016 kesäolympialaiset, joihin kaupunki valmistautuu rakentamalla kaupungista entistä monipuolisemman kaupunkikohteen. Rio de Janeiro on Brasilian toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee maan eteläosassa Atlantin rannalla. Kaupunki tunnetaan aurinkoisista hiekkarannoistaan Copacabanasta ja Ipanemasta, Corcovadon Kristus -patsaasta, Sokeritoppavuoresta sekä karnevaaleistaan. Kaupunki on valitettavasti myös kuuluisa suurista tuloeroistaan ja korkean rikollisuuden favela -slummeistaan, joita kaupunki kuitenkin yrittää kehittää parempaan päin.

Kaupunki jaetaan neljään alueeseen; Cento, Zona Sul, Zona Norte, Zona Oeste. Eteläisessä Zona Sulissa sijaitsevat lähes kaikki kaupungin turistikohteet. Oikeastaan vain jalkapallostadion Maracanã kaupungin pohjoisosassa on Zona Sulin ulkopuolella.

 • Corcovado -vuoren Kristus -patsas on varmasti kaupungin ikonisin maamerkki. Patsaalle on funikulaarikuljetus kerran puolessa tunnissa Cosme Velhosta, joka maksaa noin 15€. Kuljetukselle on usein jonoa, joten matkaan kannattaa lähteä aikaisin aamulla tai lounasaikaan, jolloin ihmisiä on hieman vähemmän.
 • Pão de Açúcar eli Sokeritoppavuoret ovat Brasilian tunnetuin maamerkki, jonne pääsee vaijerihissillä Botafogosta. Vuorilta on vielä paremmat maisemat kuin Kristus -patsaalta, joten matka kannattaa.
 • Rio de Janeirossa on lukuisia rantoja, joista tunnetuimmat ovat ehdottomasti Copacabana ja Ipanema. Ipanema on rannoista aallokkoisempi ja sopii täydellisesti vesiurheilun ystävälle. Copapacabanan merenkäynti on paljon rauhallisempaa ja lähes viiden kilometrin pituinen ranta on ulkoilma-kuntosalinsa takia erityisen suosittu urheilullisten kaupunkilaisten suosiossa.

Suuri São Paulo

São Paulo on Brasilian suurin kaupunki, jonka metropoli-alueella asuu lähes 20 miljoonaa ihmistä. Kaupunki on yksi eteläisen pallonpuoliskon varakkaimmista kaupungeista, mutta täällä, kuten muissa Brasilialaisissa suurkaupungeissa tuloerot ovat valtavat. São Paulo on uskomattoman monipuolinen kaupunkilomakohde jo pelkästään kokonsa takia.

São Paulo on uskomattomasta väkimäärästään huolimatta yllättävän vihreä kaupunki. Suurin puisto kaupungissa on Parque do Ibirapuera, joka on kaksi neliökilometria suuri vihreä keidas kaupungin kaaoksen keskellä. Puisto on lisäksi kaupungin kulttuurinen keskus ja löydät täältä paljon museoita, näyttämölavoja ja monumentteja. Puisto avattiin vuonna 1954 São Paulon 400 -vuotispäivän kunniaksi.

Tunnettu arkkitehti Oscar Niemeyer on parhaiten tunnettu rakennuksistaan pääkaupungissa Brasiliassa, mutta myös São Paulossa on paljon hänen rakennelmiaan. Niistä ehkä kaunein on maamerkki Memorial da América Latina, joka on uskomattoman kaunis ja kaoottinen taideteos lasista ja sementistä. Täällä voit lisäksi nähdä latinalaisen amerikan parhaiden taiteilijoiden teoksia täydellisen pyöreässä Galeria Marta Traba de Arte Latino-Americanossa. Perinteistä paikallista käsityötä taas voit ihailla Pavilhão de Criatividade -paviljongissa.

Yksi kaupungin ylpeyksissä on taidemuseo Museu de Arte de São Paulo (MASP). Täällä on koko mantereen suurin kokoelma länsimaalaista taidetta. Klassista modernista tyyliä edustava rakennus on arkkitehti Lina Bo Bardin suunnittelema ja jo itsessään näkemisen arvoinen. Kokoelmassa on uskomaton määrä suuria mestareita Goyasta Manetiin.

Belle Epoquen ajoilta peräisin oleva kuvankaunis kauppahalli Mercado Muncipal on loistava tilaisuus paitsi katsella kaupunkielämää myös maistaa paikallisia erikoisuuksia. Kokeile mortadellaleipiä ja pasteis -nimisiä lihalla, juustolla tai kalalla täytettyjä pasteijoita. Sunnuntaisin hallissa soi live -musiikki, mutta ota huomioon, että yhtenä sunnuntaina kuukaudessa halli sulkee ovensa korjaustöiden takia eikä tälle ole selvää aikataulua.

Yksi São Paulon kiehtovimmista nähtävyyksistä on tieteellinen instituutti Instituto Butantan, joka on hyvin arvostettu bio -lääketieteellinen tutkimuslaitos. Täällä imetään vuosittain kymmenistä tuhansista käärmeistä myrkky, joista yritetään kehittä erilaisia lääkeaineita. Laitoksen yhteydessä on pieni mutta karmiva museo, jossa on suuri kokoelma eläviä ja kuolleita käärmeitä.

Rantalomailijan rannikko

Brasilian idässä sijaitseva Atlantin rannikko on täynnä henkeäsalpaavan kauniita rantalomakohteita. Niistä tällä hetkellä muodikkain on Florianópolisin rantakaupunki, jonne maailman kuuluisuudet matkaavat lomailemaan hieman enemmän paparazzeilta piilossa. Kaupunki sijaitsee puoliksi mantereella ja puoliksi Santa Catarinan -saarella ja täällä sijaitsee jotkut Brasilian kauneimmista rannoista. Rantoja on Florianópoliksen alueella 42 kappaletta, joista tunnetuin on ehkä Barra da Lagoa. Viime aikoina alue on muuttunut niin suosituksi, että kiinteistöjen hinnat ovat nousseet hurjasti kun maan kuuluisat ja varakkaat ovat ostaneet täältä loma-asuntoja.

Brasilia on niin jättimäinen maa, ettei sen kaikkia nähtävyyksiä voi millään listata yhteen matkaoppaaseen. Maa täynnä luonnon ihmeitä, kiehtovia kaupunkikohteita ja kutaisia hiekkarantoja hemmottelee vierastaan unohtumattomalla lomalla, jota ei heti unohda. Lähde Atlantin taa kokemaan Etelä-Amerikan suurin ja kiehtovin maa.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme