Majoitus kohteessa Bologna

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Bologna

Majoitus ja asunnot kohteessa Bologna: Apartments

Bologna on viehättävä, muinainen kaupunki Pohjois-Italiassa. Kaupungilla on mahdottoman paljon tarjottavaa älyllisellä, kulttuurisella, taiteellisella ja tietenkin kulinaarisella saralla. Bolognalla on monta kutsumanimeä: “Bologna la rossa” (punainen Bologna) viittaa sekä punaisiin kattoihin että kaupungin menneisyyteen kommunismin linnakkeena, “Bologna la grassa” (lihava Bologna) taas viittaa kaupungin kulinaariseen perinteeseen ja “Bologna la dotta” (oppinut Bologna) kertoo kaupugin akateemisestä traditiosta. Kaupungin 38km pitkä liuta katettuja jalkakäytäviä, torneja ja portteja tekee kaupunkikuvasta ainutlaatuisen ja kiehtovan. Kaupunkikuva viehätti myös Dante Aligheria, joka mainitsi Bolognan kaksi päätornia kirjassaan Inferno. Bolognassa on lukematon määrä hotelleja ja hostelleja, mutta jos haluat hieman erikoisemman ja aidomman kokemuksen, valitse yksityinen majoitus. Wimdulla on tarjolla asuntoja, vierashuoneita, ullakkohuonestoja ja lomataloja, jotka soveltuvat täydellisesti sekä lyhyelle että pidemmälle lomalle. Koe Bologna paikallisen tavoin ja valitse halvempi majoitus Wimdun kautta.

Nippelitietoa

 • Bolognan yliopisto perustettiin vuonna 1088 ja on maailman vanhin yliopisto!
 • Kaupungissa on siis 38 kilometriä katettuja jalkakäytäviä, jotka mahdollistavat sen, että voit kävellä pitkiä lenkkejä suojassa sateelta tai auringolta.
 • Bolognan tornit ovat kaupungin maamerkki. Alkuperäiset tornit rakennettiin jo 1100-luvulla!

Tekemistä Bolognassa

Mitä Bolognassa sitten kannattaa tehdä ja nähdä? Jokaisen, joka vierailee ensimmäistä kertaa kaupungissa, on nähtävä Bolognan kaksi tornia, jotka ovat kaupungin symboli. Tornit sijaitsevat risteyksessä kaupungin keskellä ja ovat molemmat hieman kaltevia! Korkeampi torneista on nimeltään Asinelli ja matalmman nimi on Garisenda. Tornit ovat saaneet nimensä perheiltä, jotka pystyttivät ne 1100-luvulla. Toinen tärkeä nähtävyys on Bolognan pääkirkko Basilica di Santo Petrono. Kirkko sijaitsee Piazza Maggiore-aukiolla ja on maailman viidenneksi suurin kirkko. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa kirkko Bolognassa, vaan sinun kannattaa käydä myös Basilica de Santo Stefanossa. Tämä kirkko on useasta rakennuksesta koostuva kompleksi, joka sijaitsee samannimisellä aukiolla. Kompleksi tunnetaan paikallisesti nimellä ‘Sette Chiese’ (seitsemän kirkkoa) sen rakennutti legendan mukaan 400-luvulla kaupungin piispa. Yhdessä kompleksissa sijaitsevassa kirkossa on yksi maailman vanhimmista jouluseimeistä! Bologna on elävä, täynnä kulttuuria ja pullollaan uskomattomia nähtävyyksiä.Cineteca Di Bologna on maailmanlaajuisesti hyvin tärkeä elokuva-arkisto. Arkistossa on laboratorio, jossa säilötään ja restauroidaan kansainvälisesti tunnettuja elokuvia. Arkistossa on myös elokuvateatteri, jonka ohjelmassa on uusia elokuvateoksia, vanhoja klassikoita ja live musiikkia. Joka kesä, kesä- ja heinäkuussa arkisto järjestää festivaalit, jonka aikana näytetään äskettäin restauroituja klassikoita kaupungin keskusaukiolla. Bolognan nykytaiteen museo on eritysesti kokeelliselle taiteelle suunniteltu rakennus, jossa on esimerkiksi Guttuson, Abramovicin ja Cattelanin töitä. Museossa voi helposti viettää monta tuntia ja museon yhteydessä on myös kirjasto, kirjakauppa ja ravintola. Museo Per La Memoria Di Ustica on toinen Bolognan mahtavista museoista. Museo avattiin vuonna 2007 ja muistaa Ustican joukkomurhaa, jolloin raketti ampui alas kaupallisen italialaislennon matkalla Bolognasta Palermoon. Museossa on paloja hylystä ja valo- ja peiliteos, joka muistuttaa vierailijoita 81 kuolleesta matkustajasta.

Syö ja juo Bolgnassa

Bologna herää iltaisin henkiin ja kaupungissa on hyvin vilkas yöelämä. Via del Pratello on iltapäivisin ja iltaisin hyvin suosittu kohde. Voit nauttia kadulla drinkkejä muiden turistien ja paikallisten kanssa. Löydät Via del Pratellolta useita tavernoita, ravintoloita, pubeja ja klubeja. Kävele katua pitkin ja valitse oma suosikkisi! Läheiseltä Piazza San Francescolta löydät lisää yöelämää aukioa ympäröivistä baareista. Opiskelijat viettävät aikaansa juoden olutta aukion jalkakäytävillä. Link on Bolognan paras yökerho, jossa raikaa hyvä tekno. Piazza Verdilla, yliopiston lähellä sijaitseva ravintola/baari La Scuderia on hyvin suosittu ulkomaalaisten keskuudessa. Täällä voit syödä hyvin tai nauttia juomia ennen kuin suuntaat muualle. Baarissa järjestetään usein blues-, jatsi- ja rokkikonsertteja. Wimdu suosittelee myös, että käyt keskustassa vanhassa apteekissa sijaitsevassa ravintolassa Drogheria Della Rosassa. Ravintola on säilyttänyt vanhan apteekin kyltin, ikkunat ja kalusteet. Voit nauttia täällä bolognalaisia erikoisuuksia ja viinejä. Ravintoloista ovat innoissaan myös monet kuuluisuudet kuten Arnold Schwarzenegger ja Francis Ford Coppola!

Liikkuminen

Bologna Guglielmo Marconin lentokenttä on lähin lentokenttä ja sijaitsee kuusi kilometriä luoteeseen kaupungin keskustasta. Paras tapa päästä kentältä keskustaan on Aerobus, jonka kyydissä matka vie vain 20 minuuttia. Bolognassa liikkuminen on helppoa ja useimmat nähtävyydet ovat vain lyhyen käyvelymatkan päässä toisistaan. Paikallinen bussiverkosto on hyvä jos et halua kävellä. Wimdu suosittelee, että ostat Bologna Welcome-kortin, jolla saat kahdellakymmenellä eurolla matkustaa kaksi päivää julkisilla, vapaan pääsyn museoihin ja kahden tunnin opastetun kierroksen Bolognan läpi.

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme