Majoitus kohteessa Australia

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Australia

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Australia

Australia on maailmankuulu henkeäsalpaavasta maisemistaan, aurinkoisista rannoistaan ja rennosta ilmapiiristään. Australia on samaan aikaan maailman pienin manner ja yksi maailman suurimmista valtioista. Monipuolinen luonto pitää sisällään sademetsiä, vuoristoja, aavikkoja ja savanneja, joten matkailijalle riittää ihmeteltävää. Vaikka Australia tunnetaankin ensisijaisesti luonnostaan, maa on itse asiassa yksi maailman urbanisoituneista maista. Valtaosa väestöstä on pakkautunut itä- ja länsirannikon kaupunkeihin, jättäen maan keskiosaan loputtomasti asumatonta maata. Manner on kooltaan lähes samankokoinen kuin Yhdysvallat, mutta asukkaita on Yhdysvaltain huikeaan 317 miljoonaan verrattuna vähäiset 22 miljoonaa. Ilmasto vaihtelee todella paljon Australian eri alueilla. Suurimmassa osassa maassa on hyvin aurinkoista ja paistetta on yli 3000 tuntia vuodessa. Yksinkertaistettuna, maan pohjoisosassa on kuuma ja trooppinen ilmasto, kun taas etelässä on subtrooppista ja viileämpää. Mielessä kannattaa pitää, että kun Suomessa on kesä, Australiassa on talvi ja toisin päin. Yritämme tässä matkaoppaassa kertoa sinulle, minne Australiassa kannattaa suunnata ja miten.

Australiassa turismi on kukoistanut jo todella kauan ja maassa on majoitusta tarjolla riittämiin. Voit asua hotellissa, hostellissa tai vierasmajoissa, mutta voit myös valita hieman erilaisen majoitusvaihtoehdon ja asua yksityisessä asunnossa, talossa tai huoneessa. Meillä Wimdulla on reilusti yli tuhat tarjousta tämän suuren maan eri kaupungeissa ja maaseudulla. On siis aivan sama, oletko lähdössä kaupunkilomalle, rantalomalle tai reppumatkailemaan maan halki, meillä on varmasti jotain juuri sinulle. Katso sivuiltamme tarjoukset ja suunnittele lomasi Australiaan jo tänään.

Historian huminaa

Aboriginaalit saapuivat Australiaan jo 40 000 vuotta sitten Kaakkois- ja Etelä-Aasiasta. Kun merenpinta nousi radikaalisti viimeisimmän jääkauden jälkeen, Australia eristäytyi entistä enemmän muusta maailmasta ja aboriginaalit saivat kehittää omaa kulttuuriaan rauhassa muilta vaikutteilta. Heimot uskoivat vahvasti luonnon voimiin ja pysyivät keräilijöinä ja metsästäjinä tuhansia vuosia.

Vaikka kiinalaiset olivat käyneet kauppaa simpukoista Pohjois-Australian kanssa jo kauan, Eurooppalaiset löysivät mantereen vasta 1600-luvulla kun hollantilaiset kauppamiehet löysivät mantereen luoteisrannikon. Luoteisrannikko on kuitenkin kuiva ja karhea eivätkä hollantilaiset innostuneet näkemästään. Ranskalaiset ja britit jatkoivat kuitenkin mantereen tutkimista ja nimesivät monet paikat omilla kielillään.

Vuonna 1770 kapteeni James Cook, saapui Australian länsirannikolle, Botany Bayhin. Cookia pidetään usein Australian eurooppalaisena "löytäjänä", vaikka hollantilaiset saapuivat mantereelle jo 160 vuotta aikaisemmin. Kapteeni jatkoi rannikkoa pohjoiseen päin, julisti mantereen länsirannikon Englannille kuuluvaksi ja antoi sille nimen New South Wales. Englantilaiset jatkoivat tutkimusmatkailuansa ja perusti ensimmäisen asumisalueensa vuonna 1788 paikalle, joka on tänään Sydney. Tästä alkoi kolonisaatio, joka ajoi alkuasukkaat enemmän ja enemmän sivuun.

Vaikka Australian moderni aika alkoi Britannian siirtomaana, mantereelle saapuneet ihmiset tulivat kaikilta puolilta Eurooppaa. Kuuluisia vankien asuttamia alueita oli enimmäkseen itärannikolla. Australiassa oli myös kultakuume 1850-luvulla, jonka aikana maahan saapui paljon ihmisiä niin Aasiasta kuin Euroopasta, josta alkoi maan ensimmäinen taloudellinen ylämäki ja kasvoi kehittyneeksi, monikulttuuriseksi valtioksi. Vuonna 1901 siitomaa -aika oli ohi kun Australiasta tuli itsehallinnollinen osa Englannin kruunua. Uusi valtio käytti hyväkseen luonnonvarojaan ja teollistui nopeasti.

Sydney

Sydney on varmasti Australian tunnetuin kaupunki ja tunnetaan nimellä Harbour City, eli satamakaupunki. Kaupunki tunnetaan yhtenä maailman kauneimpina ja eläväisinä paikkoina. Sidney tarjoaa matkailijalle kulttuuria, historiaa, ruokaa, luontoa ja hiekkarantoja. Paitsi oopperatalo ja maailmankuulu Harbour Bridge, kaupungissa on tehtävää vaikka kuinka pitkäksi aikaa.

Muita vinkkejä meiltä ovat turistialue Darling Harbour, kaupungin korkein rakennus Sydney Tower, kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha, kaupungin katolinen kirkko St. Mary´s Cathedral, historiallinen alue Parramatta kaupungin länsipuolella ja kaupungin modernin taiteen museo.

Kun on Sydneyssä on ehdottomasti nautittava luonnosta. Kaupungin hiekkarannoista tunnetuin on varmasti Bondi Beach, jolla voi ottaa aurinkoa, vesiurheilla ja nauttia ihanasta ilmasta. Darling Harbourista voi ottaa veneen ulos merelle, joissa voi katsella ohimatkustavia valaita. Kaupungissa on myös monia kansallispuistoja, kuten Royal National Park, jossa kärsivällinen voi nähdä mantereen tunnettuja eläimiä kenguruita luonnollisessa ympäristössään. Jos ei jaksa odottaa, voi myös tehdä päiväretken Sydneyn eläinpuistoon, jossa on paitsi kenguruja myös dingoja, opossumeja ja paljon muuta.

Melbourne

Australian toiseksi suurin kaupunki Melbourne on maan kaakkoisen osavaltion Victorian pääkaupunki. Melbourne tunnetaan koko mantereen kulttuurin keskuksena, jossa on paljon musiikkia, museoita, gallerioita ja teattereita. Kaupungin neljä miljoonaa asukasta ovat hyvin monikulttuurisia ja kaikki aivan hulluna urheiluun. Monet turistit tulevatkin kaupunkiin seuraamaan urheilutapahtumia ja muille kaupunki on tukikohta, josta he lähtevät tutkimaan lähettyvillä olevia luontonähtävyyksiä kuten Grampiansin kansallispuistoa, Great Ocean Roadia tai Phillipin saarta, jossa voi seurata pingviinien marssia.

Kaupungin keskustassa eli City Centre -alueella on paljon teattereita, gallerioita, putiikkeja ja kiinnostavaa arkkitehtuuria, jotka voi kokoa jalan. Alueella nimeltään Carlton on enimmäkseen historiallisia nähtävyyksiä, joista tärkein on kaupungin tärkein museo Melbourne Museum. Parkvillessa on paitsi kaupungin hieno yliopisto myös sen eläintarha, jossa on mitä ihmeellisempiä eläimiä. Jos haluaa nauttia rannoista, lähde St. Kildaan, jossa ovat paitsi hiekkarannat kaupungin parhaimmat yökerhot ja Australian juutalainen museo. Fitzroy/Collingwood on Melbournen boheeminen ja trendikäs alue, kun taas Prahranassa shoppailu on suurin harrastus.

Muut

Perth on maailman eristetyin suurkaupunki, jossa asuu yli miljoona ihmistä aivan omassa rauhassaan Swan -joen varrella. Perthin vetonaula on ehdottomasti sen uskomattoman rikas luonto ja kaupungin ystävälliset, rennot asukkaat. Täällä voit harrastaa kaikenlaisia urheilulajeja kuten riippuliitoa, uintia, veneilyä ja pyöräilyä. Bonuksena kaupungissa on ilmainen joukkoliikenne.

Brisbane tunnetaan täydellisestä säästään, joka on lähes aina juuri oikean lämpöinen. Kaupungin lähistöllä sijaitsevat rannat Gold Coast ja Sunshine Coast ovat mantereen asukkaiden suosikkilomakohteita. Brisbanen lähellä voit myös kokea sademetsiä ja vuoristoa.

Adelaide on maan ehdoton festivaalipääkaupunki, jossa järjestetään esimerkiksi Adelaiden taidebiennale, johon saapuu taiderakastajia koko maailmasta. Muita festivaaleja ovat mantereen ruoka- ja juomafestivaali sekä maan suurimmat urheilutapahtumat.

Darwin on trooppinen kaupunki, jossa on vain 100 000 asukasta, mutta yli 50 kansallisuutta. Täällä voit tutustua parhaiten alkuasukkaiden historiaan ja joitain mantereen parhaista luonnonkohteista, kuten Uluru (tunnetaan myös nimellä Ayres Rock) ja Kakadun kansallispuisto.

Viisumiasiaa ja maailmanympärysmatkoja

Australiaan matkaava tarvitsee viisumin, jonka saa kätevästi tilattua netistä ilmaiseksi, jos matkan pituus on alle kolme kuukautta. Viisumin saa yleensä hyvin nopeasti, mutta se kannattaa kuitenkin hakea vähintään 14 päivää ennen matkalle lähtöä.

Jos olet alle 31-vuotias, voit hakea Working Holiday -viisumia, joka antaa sinulle mahdollisuuden viipyä maassa vuoden ja työskennellä matkasi aikana. Saat tehdä niin paljon työtä kuin haluat, mutta voit olla saman työnantajan palveluksessa enintään kolme kuukautta. Working Holiday -viisumin voi saada korkeintaan kahdesti elämänsä aikana ja toista viisumia voi hakea ensimmäisen vuoden aikana, joten käytännössä nuori voi viettää maapallon toisella puolella kaksi vuotta.

Australiaan ei ole mitään mahdollisuutta matkustaa halvalla eikä nopeasti. Matkalle ei siis todellakaan kannata lähteä viikoksi, vaan mieluimmin ainakin kuukaudeksi. Yleensä Australian lennosta voi lähes samalla hinnalla rakentaa maailmanympäryslennon ja Australiasta on hyvin halpaa lähteä esimerkiksi Balille, Indonesiaan, Thaimaahan tai Havaijille.

Australian matka on suuri edesottamus ja vaatii paljon suunnittelua. Australian tärkeimpiä kohteita ovat yllä mainittujen lisäksi esimerkiksi Suuri vallirriutta, maan viinitilat, Tasmania ja paljon muuta. Mitä ikinä päätätkin nähdä matkasi aikana, olemme varmoja, että matkastasi tulee ikimuistoinen. Toivotamme hyvää matkaa maailman ääriin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme