Majoitus kohteessa Argentiina

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Argentiina

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Argentiina

Etelä-Amerikan toiseksi suurin valtio Argentiina ulottuu maanosan tropiikista sen antarktiseen eteläkärkeen. Maasto on uskomattoman monimuotoinen ja maassa sijaitsee sekä mantereen korkein että matalin piste. Lomailijalle maa on täpötäynnä mahdollisuuksia suurista metropoleista aavikkoihin ja sademetsiin. Vaikka suurin osa ihmisistä suuntaa Argentiinan suurimpiin kaupunkeihin, Buenos Airesiin, Córdobaan ja Rosarioon, maa on myös oiva kohde luonnonystävälle. Maan tapahtumarikas menneisyys on tehnyt siitä kiehtovan päämärän myös historiasta kiinnostuneille. Mitä tahansa onkaan kiinnostuksenkohteesi, Argentiina tarjoaa sinulle varmasti mieleisesi.

Argentiina kuului 1900-luvun alussa maailman rikkaimpiin valtioihin mutta epävakaat poliittiset olot ovat aiheuttaneet loputtomia talouskriisejä, jotka ovat tehneet maasta köyhän. Talous on alentanut valtion hintatasoa niin, että se on pohjoisesta saapuneelle turistille suhteellisen alhainen. Majoitusvaihtoehtoja on paljon varsinkin maan pääkaupungissa Buenos Airesissa. Jos et halua investoida perinteiseen hotellihuoneeseen, voit valita myös useimmiten halvemman yksityisen majoituksen. Näin saat myös erilaisen tuntemuksen maan ihmisiin ja kuttuuriin. Meillä Wimdulla on Argentiinassa lähes puolitoista tuhatta majoitusta. Saat meiltä kätevästi vuokrattua majoituksen lähes missä tahansa maassa. Haluaisitpa asua yksiössä Buenos Airesissa, cabanas -vuokramökissä maalla tai loistohuvilassa rannikolla, valikoimissamme on varmasti etsimäsi.

Kaaosta takana päin

Argentiinan alkuperäisasukkaat olivat erinäiset intiaaniheimot, joista suurin oli kuuluisat Inkat. He elivät alueella ja viljelivät maata kunnes espanjalainen konkistadori Juan Díaz de Solís saapui joukkoineen paikalle 1516. Buenos Aires yhdistettiin Perun varakuningaskuntaan, joka liitettiin vuonna 1776 perustettuun Rio de la Platan varakuningaskuntaan. Ranskan vallankumouksen ja Yhdysvaltain vapaussodan inspiroimana Buenos Aires julistautui itsenäiseksi vuonna 1810. Kesti kuitenkin vielä kuusi vuotta ennen kuin itsenäisyyssota José de San Martínin ja Simón Bolivarin johdolla itsenäisti koko Argentiinan. 1800-luvun lopulla alkoi uudenaikaisen maatalouden ja kaupan ansiosta kasvukausi, joka johti maan rikastumiseen. Vuoden 1929 lama kuitenkin romutti maan talouden ja Argentiinan asevoimat syrjäyttivät 1930 maan presidentin, minkä jälkeen maata johti kymmenisen vuotta konservatiivinen hallitus.

Kun maailmaan puhkesi taas kerran maailmansota, Argentiina julistautui puolueettomaksi, eikä osallistunut kauppasaartoihin Saksaa ja Japania vastaan. Akselivaltoja tukeva asevoimajuntta kaappasi vallan vuonna 1943. Yksi juntan johtajista oli sittemmin maailmankuulu Jan Perón, josta tuli maan työvoimaministeri. Juan Perón nousi valtaan heti sodan loputtua vuonna 1946. Hänen päätavoitteinaan olivat sosiaaliset teemat ja työläisten oikeudet. Hänen vaimonsa Eva "Evita" Perón sai tehtäväkseen ylläpitää suhteita työläisväestöön, jonka hän hoiti niin hyvin, että häntä pidetiin maassa pyhimyksenä. Kun Evita kuoli syöpään 1952, Juanin suosio alkoi vähitellen hiipua. Monen epäonnistuneen vallankaappausyrityksen jälkeen kenraali Juan Carlos Onganía onnistui ja ajoi Perónin maanpakoon. Kenraali toimi pitkään diktaattorina ja vapaat vaalit järjestettiin taas vasta vuonna 1973. Juan Perónia kiellettiin osallistumasta, mutta hänen tukijansa voittivat vaalit ja kun oli taas vaalien aika 1973 Perón palasi Argentiinaan. Perón asettui ehdolle kolmas vaimonsa Isabelita Perón varapresidenttiehdokkaanaan. Perón voitti vaalit, mutta kuoli kesken kautensa 1974 ja hänen tehtäväänsä jatkoi vaimo. Isabelita oli kuitenkin ammatiltaan kabareetanssia ilman poliittista auktoriteettia eikä kapinoiva kansa uskonut häneen. Jo 1976 asevoimat kaappasivat Jorge Rafael Videlan johdolla jälleen vallan

Sotilasjuntan aikana maasta tuli täydellisen kaoottinen. Juntta ei liiemmin ihmisoikeuksista piitannut ja sen valtakaudellaan katosi kymmeniä tuhansia argentiinalaisia. Juntan välit muiden valtioiden kanssakaan eivät olleet ystävällisiä ja Argentiina ajautui lähes sotaan Augusto Pinochetin Chilen kanssa. Vuonna 1982 sotilasjuntta päätti miehittää Britannialle kuuluvat Falklandin saaret, mikä johti Falklandin sotaan. Britit olivat kuitenkin sotilasjunttaa paljon paremmin varustautuneita, sota siis hävittiin ja juntta kaatui vihdoin.

Nyt seurasi muutenkin kovin epävakaan maan ehkä sekamelskaisin kausi, joka ei ole oikeastaan päättynyt vielä tänäkään päivänä. Taloudellinen tila oli lohduton ja kansa järjesti yleislakkoja jatkuvasti. Vuonna 2001 maan taas kerran väliaikainen presidentti julisti maan maksukyvyttömäksi. Vuonna 2003 maassa järjestettiin kahden väliaikaishallinnon jälkeen jälleen vaalit, jotka voitti peronisti Néstor Kirchner. Hän oli vallassa neljä vuotta, jonka aikana maan talous tasaantui hieman ja maa pääsi sopimukseen jättivelkansa maksusuunnitelmasta. Sitten vuoden 2007 presidenttinä on toiminut Néstorin vaimo, Cristina Fernández de Kirchner ja maa on hitaasti pääsemässä taas jaloilleen.

Elävä Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki Buenos Airesta kutsutaan Etelä-Amerikan eurooppalaisimmaksi kaupungiksi. Kaupunki onkin hyvin kansainvälinen ja sen asukkaista käytetään nimitystä portenos, satamasta tulleet. Kaupungin keskustassa on asukkaita noin kolme miljoonaa, mutta Suur-Buenos Airesissa asuu yli 15 miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä yhden maailman tiheiten asutuista urbaaneista keskuksista. Buenos Airesiin saapuu vuosittain miljoonia turisteja joille kaupunki tarjoaa suuren määrän tapahtumia, yöelämää, kulttuuria ja historiaa.

Buenos Aires koostuu 48 kaupunginosasta, joista jokaisella on oma tunnelmansa. Aloita vierailusi vaikka Recoleta -hautuumaalta, jonne kaupungin vaikutusvaltaisemmat perheet ovat vuosisatojen ajan haudanneet rakkaimpansa. Lödät täältä yli 6400 mausoleumia, jotka vaihtelevat tyyliltään art decosta goottilaiseen. Alue on neljän korttelin kokoinen ja tänne on haudattu kaikki Argentiinan tärkeät henkilöt. Luonto on todella kaunista ja tunnelma rauhaisa kunnes pääset Duerten perheen mustalle hautakammiolle. Tänne on haudattu valtion äitihahmo Evita Perón, ja argentiinalaiset kaikkialta maasta pyhiinvaeltavat tänne muistelemaan kansan entistä "henkistä johtajaa".

Pääkaupungin varmasti trendikkäin alue on tällä hetkellä Palermo Viejo, joka jaetaan Palermo Hollywoodiin ja Palermo Sohoon. Täällä sijaitsevat melkein kaikki kaupungin parhaimmat ravintolat, baarit ja kaupat. Täältä löydät myös kaupungin suurenmoisen kasvitieteellisen puutarhan. Palermo Viejon vieressä sijaitsee puolestaan Palermo Chico, josta löydät Latinalais-Amerikkalaisen taidemuseo MALBA:n. Museossa on esillä suurien mestareiden, kuten Diego Riveran ja Frida Kahlon töitä.

Jos olet tullut Argentiinaan tangon perässä, sinun kannattaa ehdottomasti suunnata San Telmoon. Aluetta pidettiin vielä 90-luvulla hyvin hämäränä, mutta tämä nykyään boheemien suosima alue on pääkaupungin tangon keskus. San Telmon klubeissa voit tanssia tangoa yön läpi. Täällä järjestetään myös sunnuntaina suuret markkinat, joiden tunnelma on aivan loistava.

Markkinoita on Buenos Airesissa monia, mutta niistä varmasti tunnetuimmat ovat sunnuntaisin järjestettävät Fería De Mataderos, jossa guachot ratsastavat hevosillaan, kilpailevat perinteisissä argentiinalaisissa lajeissa ja tangotanssijat esittelevät taitojaan. Markkinoilla myydään myös uskomattoman maukkaita pihvejä ja paikallisten viinien parhaimmistoa. Vaikka meno voikin kuulostaa pahimman luokan turistispektaakkelilta, markkinat ovat täysin paikallisia varten ja ovat oikeastaan kovin autenttinen kuvaus argentiinalaisesta kulttuurista.

Jäätikön voimaa

Täydellisen vastakohdan Buenos Airesin vilskeelle tarjoaa Perito Morenon jäätikkö, joka on osa Argentiinan jäätikkö -kansallispuistoa Los Glaciaresia. Järkevintä on matkata pieneen El Calafaten kylään, josta voit ottaa bussin jäätikölle. Jäätiköllä voit ottaa veneretken, joka vie sinut massiivisen jäävuoren lähelle. Kuuntele jatkuvaa rikkoutuvan jään ääniä ja jos sinulla käy tuuri voit nähdä jättimäisen jääseinämän irtoavan - kokemus, jota et unohda koskaan.

Jäätikkö on suosittu kohde turistien keskuudessa, minkä paikalliset tietävät ja jota he käyttävät hyväkseen. Retki Perito Morenoon maksaa ulkomaalaiselta 130 pesoa kun se taas kustantaa argentiinalaiselle vain 15 pesoa. Koska 130 pesoa on euroissa vain noin kuusitoista, retki on aivan ehdottomasti hintansa väärtti. Ruoka ja juoma paikan päällä on kuitenkin hinnoiteltu niin yläkanttiin, että retkelle kannattaa tuoda omat eväät. Kannattaa myös ottaa huomioon, että jäätikkö ja El Calafate sijaitsevat todella syrjäisessä osassa maata, joten varsinkin ruuan hinta on korkea, eikä tuoreita tuotteita ole juurikaan tarjolla.

Laiskottelijan painajainen

Aktiivilomailijan paratiisi on Andien vuoriston juurella sijaitseva kansallispusito Nahuel Huapi. Puiston upea luonto tarjoaa lumisia vuorenhuippuja, uskomattoman kauniita järviä, jokia, jäätikköjä ja pienen palan sademetsää. Urheiluhullun harrastusmahdollisuudet ovat lähes loputtomat. Voit paitsi patikoida myös laskea koskia, lasketella, meloa, vuorikiipeillä, varjoliitää ja leijalautailla. Paras paikka asua, jos haluaa nauttia kansallispuiston antimista on puiston etelärannikolla sijaitseva Barilochen kaupunki. Kaupunki on itsessäänkin mahtava lomakohde, ja monet matkailijat raportoivatkin jääneensä sinne paljon kauemmaksi aikaa kuin olivat suunnitelleet. Alueen sanotaan muistuttavan hieman Sveitsiä ja se, että alueen erikoisuus on suklaa, sopii kuvaan täydellisesti. Älä siis unohda käydä yhdessä kaupungin monista suklaapuodeista hakemassa eväitä retkillesi. Jos tulet paikalle kesällä, Barilochen ihastuttavilla hiekkarannoilla on hyvä lepuuttaa väsyneen vaeltajan jalkoja.

Mitäs sitten?

Kohteita on jättimäisessä Argentiinassa tietenkin paljon, paljon enemmän. Haluaisimme siksi listata niistä pari lisää, jotta pääset hiomaan matkasuunnitelmia tarkemmin.

Argentiinan suosituimmat kaupungit:

 • Córdoba, Buenos Airesin jälkeen toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee "pampan" sydämessä.
 • Rosario, maan kolmanneksi suurin kaupunki, joka tunnetaan neoklassisesta arkkitehtuuristaan.
 • Mendoza, joka tunnetaan maan ehdottomana viinipääkaupunkina.
 • Salta, jota kutsutaan nimellä La Linda kauneutensa ansiosta.
 • La Plata, jota sanotaan täydelliseksi kaupungiksi suunnittelunsa takia. Katso vaikka googlesta.

Luonnonystävän Lempikohteet

 • Iguazún kansallispuisto, josta löydät päätä huimaavat Iguassun putoukset, joihin kuuluu 275 vesiputousta.
 • Puerto Madryn, jossa voit tarkkailla valaita ja pingviinejä niiden luonnollisessa ympäristössä.
 • Valdésin niemimaa, Argentiinan mahtavin villieläinreservaatti.
 • Tierra del Fugo tai mihin maa päättyy - mantereen eteläisin piste.

Kuten oletkin jo tekstistä huomannut, Argentiina on niin massiivinen ja monipuolinen maa, että se on mahdotonta esitellä lyhyessä tekstissä. Toivottavasti kiinnostuksesi kuitenkin heräsi. Argentiina sopii kaikenlaisille lomailijoille erinomaisesti, eikä maan luonto tai kulttuuri petä. Kun suurin osa ihmisistä ajattelevat Argentiinaa, päähän tupsahtaa vain tango ja pihvit. Maa on kuitenkin niin uskomattoman paljon enemmän kuin tämä klisee. Ja vaikka lähtisitkin vain tanssimaan tangoa ja syömään pihvejä, matka on sen arvoinen.

Tai kirjailija Lawrence Thortonin sanoin: "On harvinaista nähdä miten elämä ja fiktio tarttuvat toisiaan kädestä ja tanssivat!"

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme