Majoitus kohteessa Antalya

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Antalya

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Antalya

Turkin rivieran suurin kaupunki Antalya on jo kauan ollut yksi suomalaisten lempilomakohteista. Tämä miljoonan asukkaan rantametropoli oli vuonna 2012 maailman kolmanneksi suosituin lomakohde maailmanlaajuisesti Pariisin ja Lontoon jälkeen. Monet ihmiset tulevat Turkin rivieralla hiekkarantojen perässä, mutta jos haluaa rentouttavan rantaloman lisäksi kiehtovia nähtävyyksiä ja kulttuuria, Antalya on täydellinen lomakohde. Antalyassa on kaikkea mitä lomaltaan voi toivoa, aurinkoa, hiekkarantoja, museoita, hyvää ruokaa, historiallisia paikkoja ja kauniita maisemia.

Monet ihmiset saapuvat Antalyaan pakettimatkan turvin ja asuvat suurissa hotellikylissä. Nykyään matkan Antalyaan voi kuitenkin myös suunnitella aivan omin päin. Voit varata halvat suorat lennot paikalle ja vuokrata sitten oman majoituksen. Meillä Wimdulla on lukuisia tarjouksia niin Antalyan keskustassa kuin kaupungin kauniilla rannoilla. Jos olet lähdössä rantalomalle perheen kanssa, voit vuokrata rantahuvilan. Jos taas olet matkustamassa romanttiselle lomalle rakastettusi kanssa, loma-asunto vanhassakaupungissa voisi olla sopivin vaihtoehto. Riippumatta siitä, minkälainen loma on suunnitelmissasi, olemme aivan varmoja, että löydät meiltä juuri sopivan majoituksen Antalyasta. Aloita siis matkasi suunnittelu jo tänään ja varaa majoituksesi Wimdulta.

Historian huminaa

Antalyan asuttamisen ajankohdasta ei ole varmaa tietoa, mutta tiedetään että Pergamonin kuningas Attalos II perusti kaupungin noin 150 vuotta ennen ajanlaskumme alkua ja nimesi sen itsensä mukaan Attaliaksi. Antalyasta tuli osa Rooman valtakuntaa Attaloksen kuoltua vuonna 133 eaa. Muinaisen Rooman aikaan kaupunki kasvoi ja vaurastui huimaa tahtia. Noin ajanlaskumme toisella vuosisadalla kristinusko alkoi leviä alueella kun Paavali vieraili kaupungissa. Suurin osa Antalyan moskeijoista ovatkin alkujaan olleet kristillisiä kirkkoja. Antalya oli tärkeä kaupunki Bysantin keisarikunnassa ja oli jopa Bysantin maakunnan Carabisianin pääkaupunki.

Antalya siirtyi muslimien valtaan vuonna 1085 kun yksi seljukien johtajista, Suleyman Shah, saapui kaupunkiin. Bysantti yritti useampaan kertaan saada kaupungin takaisin valtaansa ja onnistuikin kuusi kertaa, mutta onnistui pitämään alueen vallassansa vain lyhyen aikaa, kunnes seljukit ottivat sen takaisin. Kun seljukien valta maailmassa alkoi heikentyä Antalyaa hallitsivat eri maaherrat aina ottomaanien vallannousuun saakka. Tutkijat eivät ole täysin varmoja siitä, milloin ottomaanit liitivät Antalyan valtakuntaansa, mutta veikkaus on, että tämä tapahtui vuonna 1931 kun Ottomaanista valtakuntaa sulttaani Murat I.

Ottomaanit pitivät aluetta hallinnassaan aina ensimmäiseen maailmansodan loppuun saakka, kun Italia valloitti Antalyan 29. huhtikuuta 1919. Paikalliset kuitenkin taistelivat vastaan ja jo viides kesäkuuta 1921 Antalya irtautui Italian vallasta ja siitä tuli taas osa Turkkia.

Nähtävää ja tehtävää

Kaunein osa Antalyaa on kaupungin vanha alue Kaleiçi, joka sijaitsee kaupungin muinaisten muurien sisäpuolella. Alueen pohjoinen osa, johon kuuluvat kaupunginosat Selçuk ja Tuzcular, on täynnä turisteille suunnattuja kauppoja ja ravintoloita. Eteläinen osa Kilinçarslan on hieman rauhallisempi ja hyvin tunnelmallinen. Vanhaan kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tulla kuuluisan Hadrianuksen portin läpi. Portin rakensi Rooman valtakunnan keisari Hadrianus, joka halusi majesteettisen sisäänkäynnin kaupunkiin. Suurin osa Antalyan historiallisista nähtävyyksistä sijaitsevat Kaleiçissa ja haluamme kertoa sinulle lyhyesti joistain niistä:

 • Kaunis minareetti Yivli on lähes 40 metriä korkea ja dominoi muinaista kaupunginosaa.
 • Hıdırlık Kulesi -tornista on uskomattomat näkymät kaupungin ja meren ylle.
 • Kesik Minare -moskeija oli aikoinaan roomalainen temppeli, muutettiin sitten kristilliseksi kirkoksi, kunnes siitä tuli viimein moskeija.
 • Atatürk Evi oli Turkin legendaarisen ensimmäisen presidentin kesähuvila Antalyassa.
 • Muinainen roomalainen satama Yat Limanı on uskomattoman kaunis näky.
 • Ottomaanisilta ajoilta on peräisin Saat Kulesin kellotorni.
 • Kaleiçissa on lisäksi monia viehättäviä moskeijoita kuten Iskele, Murat Paşa, Tekeli Mehmet Paşa, Balibey, Musellim ja Seyh Sinan Efendi.

Rantaelämää

Antalyan rannat sijaitsevat hieman kaupungin ulkopuolella. Tunnetuin rannoista sijaitsee länteen keskustasta ja on nimeltään Konyaaltı. Tänne pääse helposti bussilla kaupungin keskustasta. Ranta on kilometrejä pitkä, joten myös ruuhkaisina päivinä löydät helposti oman paikkasi hiekalta. Suurin osa Konyaaltılle saapuvista ihmisistä ovat paikallisia hieman varakkaimpia turkkilaisia ja rannalla on uskomattoman hyvät palvelut. Löydät täältä baareja, ravintoloita ja kauppoja. Lisäksi rannan läntisessä päässä on vesipuisto ja merieläintarha, joka sopii koko perheelle. Lisäksi rannalla toimii paljon yrityksiä, jotka tarjoavat erilaisia veneretkiä ja vesiurheilua.

Muitakin rantoja tietenkin on monia ja voimme suositella perheille esimerkiksi Cleopatran rantaa ja seikkailijoille villiä ja usein suhteellisen tyhjillään olevaa Olympoksen rantaa. Muita suosikkeja lähellä Antalyaa ovat Lara, Kaputas, Kemer, Sorgun, Phaselis, Patara ja Incekum. Turkin rivieralla todella on valinnanvaraa, ja voit valita eri rannan jokaiselle lomapäivällesi. Yksinkertaistettuna voi sanoa, että rannat lähimpänä kaupungin keskustaa ovat yleensä suosituimpia kuin kauempana olevat. On siis suotavaa lähteä ainakin yhdelle päiväretkelle autioille paratiisirannoille. Löydä oma suosikkisi ja nauti Antalyan auringosta.

Liikkuminen

Antalyan lentokenttä on nykyään koko Turkin ruuhkaisin lentokenttä ja tänne saapuu lentoja jokaisesta maailman kolkasta. Kentältä kaupungin keskustaan pääse bussilla tai taksilla. Taksimatka maksaa hieman yli kymmenen euroa kun taas hitaampi vaihtoehto bussi maksaa vain euron verran. Antalyan keskustassa voi hyvin liikkua jalan, mutta jos haluat lähteä kaupungin keskustan ulkopuolelle, voit käyttää kaupungin toimivaa julkista liikennettä johon kuuluu busseja, raitiovaunuja, mini-busseja ja takseja. Voit tietenkin myös vuokrata auton jos aikeissasi on seikkailla kaupungin ulkopuolella enemmänkin. Antalyan keskustassa autolla ajaminen ei kuitenkaan ole mitään hauskaa puuhaa, eikä parkkipaikkoja juuri löydy.

Antalya on ehdottomasti koko Turkin aurinkorannikon monipuolisin lomakohde. Suurkaupunki tarjoaa loputtomasti tehtävää ja nähtävää uteliaalle matkailijalle. Täällä voit oppia alueen historiasta, nauttia arkkitehtuurista ja taiteesta sekä tietenkin ottaa aurinkoa, rentoutua ja uida. Olemme aivan varmoja, että tulet nauttimaan lomastasi ihanassa Antalyassa ja toivotamme sinulle erittäin hyvää matkaa!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 10 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme