Majoitus kohteessa Alicante

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Alicante

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Alicante

Alicante on Costa Blancan alueella, Espanjan kaakkoisrannikolla sijaitseva kaupunki. Alicanten rantoja hyväilevät Välimeren aallot ja kaupunki tarjoaa vierailijoilleen kaikkea vesiurheilusta korkeakulttuuriin. Välimeren rannikon ilmasto tekee Alicantesta suositun lomakohteen myöhäiseen syksyyn saakka. Täällä asuva saakin nauttia auringosta keskimäärin noin 300 päivää vuodesta.

Asuminen Alicantessa

Alicanteen pääsee helposti ja halvasti halpalentoyhtiöiden lennoilla Helsingistä ja Oulusta. Yöpymiseen voi valita yksityisen vuokra-asunnon, jolloin lomasta tulee usein halvempi kuin matkatoimistolta ostettu paketti. Kun yövyt lomamatkasi aikana paikallisen luona, voit myös pyytää majoittajaltasi vinkkejä, joita eivät matkaoppaat kerro. Wimdulla on Alicantessa tarjouksia laidasta laitaan. Voit vuokrata matkasi ajaksi vaikka rantahuvilan, vierashuoneen tai kaupunkiasunnon. Kun sinulla on käytössä oma loma-asunto, pääset tutustumaan lomakohteeseesi aivan eri tavalla ja saat tuntua siihen, miltä tuntuu asua tässä auringossa kylpevässä espanjalaiskaupungissa.

Nippelitietoa

 • Roomalaiset kutsuivat Alicantea nimellä ”Lucentum”, mikä tarkoittaa valon kaupunkia.
 • Nimen Costa Brava keski 1950-luvulla englantilainen matkatoimisto markkinointimielessä. Mainoskampanja toimi niin hyvin, että aluetta kutsutaan edelleenkin yleisesti tällä nimellä.
 • Tennistähti David Ferrer on kotoisin Alicantesta.
 • Alicantessa hyvin suosittu juoma Horchata valmistetaan tiikeripähkinöistä ja on loistava juoma lämpiminä kesäpäivinä.

Historia

Alicantessa on ollut asutusta jo 7000 vuoden ajan, mutta kaupungin perustivat virallisesti kreikkalaiset vuonna 324 eaa nimellä Akra Leuke. Siitä on sittemmin taistellut niin maurit kuin roomalaiset ja Hannibalin sanotaan nousseen maihin Alicantessa sotaelefanttiensa kanssa. Espanjan sisällissodan aikaan Alicante oli yksi viimeisistä kaupungeista, jotka antautuivat diktaattori Frederico Francon valtaan.Viime vuosisadan aikana Alicante on ollut yksi Espanjan nopeiten kasvavista kaupungeista. Kaupungin talous perustuu pääosin turismiin ja viinin tuotantoon.

Rantalomailua ja urheilua

Alicanten alueella on kymmeniä kilometrejä valkoisia hiekkarantoja, joista suosituin ovat Playa de San Juan. San Juanin ranta on noin 5 km pitkä ja sillä on useita hotelleja, ravintoloita ja jopa 18 reikäinen golfrata. Rantaviivan varrella on myös kolme pientä lahtea: Palmera, Cantalares ja Judios. Koska pääsy niihin ei ole aivan helppoja, lahtien kallioiden suojaamista rannoista ovat tulleet suosittuja nudistien keskuudessa.Aktiivinen lomailija voi harrastaa Alicantessa hyvin monipuolisesti vesiurheilua, kuten purjelautailua, snorklailua ja melomista. Pienet rannat Almadraba ja Albufereta ovat suojaisia ja tarjoavat urheilijalle turvallisen ympäristön harrastukselleen.Alicante on erityisen suosittu lomakohde sukeltajien keskuudessa ja kaupungissa operoivat monet sukelluskoulut, joiden kursseilla kaiken tasoiset sukeltajat voivat hioa taitojaan ja suorittaa tutkintoja.Jos harrastuksesi on golf, sinun kannattaa myös ehdottomasti pistäytyä pelaamassa Alicanten viheriöillä. Kaupungin alueella on kymmenisen laadukasta golfkenttää, joiden hinnat ovat Suomeen verrattuna huokeat. Ratoja löytyy kaiken tasoisille pelaajille ja leuto sää tekee pelaamisesta yhtä juhlaa.

Kaupunkikohde Alicante

Jos olet kyllästynyt rannalla makaamiseen tai et edes pidä liiemmin auringonpalvonnasta, on Alicantella sinullekin paljon tarjottavaa. Historiallinen kaupunki, jossa asuu yli 300 000 ihmistä, on pullollaan kulttuuria ja nähtävyyksiä.Varmasti tunnetuin nähtävyys kaupungissa on Benacantil-vuorella sijaitseva linnoitus Santa Bárbara. Linnoitus on yksi Euroopan suurimmista keskiaikaisista linnoituksista ja tarjoaa lisäksi ainutlaatuisen näkymän Välimeren ylle. Sen huikeassa ympäristössä vietät helposti kokonaisen lomapäivän, eikä sisäänpääsy maksa yhtään mitään. Linnoitukselle pääsee helpoiten hissillä, joka lähtee Explada de Espana-rantakadulta. Santa Bárbara sopii erinomaisesti koko perheelle.Alicanten härkätaisteluareena Plaza de Toros on Espanjan vanhin, edelleen käytössä oleva laatuaan. Areena rakennettiin vuonna 1849 ja sen tiloissa toimii härkätaistelukoulu ja pieni museo, joka kertoo härkätaistelun historian.Tässä vanhassa kaupungissa on myös useita kauniita kirkkoja arkkitehtuurista ja taiteesta kiinnostuneille. Kaupungin vanhin kirkko, Inglesia de Santa Maria, rakennuttivat maurit jo 1300-luvulla, jolloin se toimi moskeijana. Moskeijan raunioille rakennetussa kirkossa on esillä monet tärkeät uskonnolliset taideteokset ja se on goottilaisen tyylin malliesimerkki. Toinen merkittävä kirkko Alicantessa on yli 45 metriä korkea San Nicolaksen katedraali, joka tunnetaan kupolistaan. Katedraalin kappelia pidetään yhtenä Espanjan kauniimpana. Pyhä Nicolas on kaupungin suojapyhimys, joten kirkkoon kokoontuvat monet paikalliset rukoilemaan. Museoista erikoismaininnan ansaitsee Alicanten arkeologinen museo, jota pidetään Espanjan parhaimpana. Museo on hyvin moderni ja interaktiivinen, eikä vierailijalle tule tylsää. Taiteesta kiinnostuneen on hyvä käydä katsomassa myös Belenes-taidemuseo ja nykytaiteen museo MACA. MACAsta löydät tunnettujen taiteilijoiden kuten Miron, Dalín ja Picasson teoksia.Explanada de Espana-rantakatu on Alicanten suuri ylpeys. Se on leveä, palmut suojaavat sitä pahimmalta auringonpaisteelta ja kadun päällystävät kuusi miljoonaa värikästä marmoritiiltä. Explanadan varrelta löydät loputtomasti ravintoloita, kauppoja, katumuusikoita ja pieniä myyntikojuja.

Alicante perheen pienimmille

Jos lomalla on mukana pienempiä lapsia tai lapsimielisiä, päiväretki Terra Mitica-elämyspuistoon voi olla hyvä aktiviteetti. Terra Mitica-puisto sijaitsee noin 80 kilometrin päässä Alicantesta Benidormissa. Puistossa voi oppia hauskalla tavalla Välimeren alueen historiaa. Terra Mitica on auki vain kesäisin, mutta sen vierestä löytyy koko vuoden ovensa auki pitävä eläinpuisto Terra Natura sekä delfinaario Mundomar.

Ruokaa ja juomaa

Ruokailukokemuksen voit Alicantessa aloittaa jo lentokentällä. Ravintoloitsija Quique Dacosta, joka pyörittää Deniassa kahden Michelin-tähden ravintolaa, on avannut Alicanten kentälle tapas-baarin nimeltään Airetapasbar. Kun olet päässyt kaupunkiin voitkin jatkaa ruoasta ja juomasta nauttimista. Alicanten asukkaista lähes 15% ovat maahanmuuttajia, joista suurin osa on lähtöisin Argentinasta, Equadorista ja Kolumbiasta. Voit siis nauttia Alicantessa espanjalaisen ruoan lisäksi mainioita Etelä-Amerikkalaisia herkkuja.Alicanten alueen viinit ovat herkullisia ja niitä voit maistella lähes kaikissa kaupungin ravintoloissa ja kuppiloissa. Pyydä tarjoilijalta suositusta ja saat varmasti halvalla herkullista juotavaa. Kaupungista voi lähteä myös kiertämään viinitiloja Ruta del Vino-reitin varrelle. Monet viinitilat järjestävät maistelutilaisuuksia ja kierroksia, joilla voit oppia viineistä ja niiden valmistustavoista paljon.Alkoholittomana herkkuna suosittelemme jo aiemmin mainittua Horhcataa, joka valmistetaan tiikeripähkinöistä (maamanteleista), vedestä ja sokerista. Explanadalla sijaitseva kioski Peret on valmistanut perinteistä juomaa alkuperäiseen tapaan jo 95 vuoden ajan, joten täältä kannattaa aloittaa maistelu.

Liikkuminen

Alicanteen pääse halpalennoilla kätevästi Helsingistä ja Oulusta. Kaupunkiin voi tietenkin myös matkata Barcelonan kautta, josta junamatka kestää noin viitisen tuntia. Myös Madridiin pääsee kolmessa tunnissa junalla tai autolla. Jos kuitenkin saavut Alicanteen suoraan lentäen, kentältä pääse keskustaan kätevästi bussilla numero C-6, joka liikennöi kahdenkymmenen minuutin välein. Bussimatka kestää noin 20 minuuttia ja vie sinut useimmille puolille kaupunkia reittinsä varrella.Alicantessa paras tapa liikkua on jalan. Kaupunki on pieni ja sen kiemurtelevat kadut kokee parhaiten jos kävelee kaupungin poikki. Alicantessa toimii kuitenkin myös kattava paikallinen bussiverkosto, jonka avulla pääset rannoille ja nähtävyyksille. Polkupyörällä kaupunkiin tutustuminen on myös oiva tapa viettää lomaa. Kaupungissa on niin kutsuttuja kaupunkipyöriä, joita voi helposti vuokrata vaikka vain päiväksi. Voit myös vuokrata matkallesi auton, varsinkin jos olet ajatellut liikkua Alicantesta muihin Costa Bravan kohteisiin. Ajaminen Alicantessa on turvallista, mutta varoituksena voimme kertoa, ettei parkkipaikkoja aivan helpolla keskustasta löydy.

Majoitus Alicantessa

Wimdulta löydät satoja erilaisia majoitusvaihtoehtoja Alicantessa. Ole hyvä ja selaile majoitusilmoitukset Alicantessa ja löydä itsellesi sopivin vaihtoehto. Voit itse päättää asunnon sijainnista ja koosta. Monet turistit matkustavat Alicanteen kesäisin, kun kaikki tärkeimmät espanjalaiset festivaalit järjestetään. Jos tavallinen hotelliyöpyminen ei vaikuta enää mielenkiintoiselta, voit huoletta majoittua Wimdun asuntoihin, huoneistoihin tai taloihin. Tutustu kulttuuriin ja elämäntapoihin asettumalla asumaan paikallisten keskuuteen.

Vuokra-asunnot Alicantessa

Vuokraa Wimdulta asunto ja asetu asumaan paikallisten keskuuteen. Wimdu tarjoaa asuntoja lyhyemmäksi ja pitemmäksi ajaksi. Voit itse päättää keneltä vuokraat asunnon lukemalla vuokranantajan tietopalkin ja selaamalla muiden jättämät kommentit läpi, jotka varmasti auttavat tekemään oikean valinnan. Aloita matkasi suunnittelu jo tänään, kun tiedät, että majoituspaikka on varmistettu varaamalla Wimdun asunto. Se on helppoa ja turvallista!

Haluatko varata?

ASUNTOJEMME KESKIARVOSANA ON 9/10! KATSO MITÄ ASIAKKAAMME SANOVAT NIISTÄ:

Harri
Harri
10 Loistava
maaliskuu 2018
Cosy apartment in the heart of Alicante

Asunto 10+,Parvevekkeelta näköala vanhaan kaupunkiin /merelle,linnoitus/vuorille,kaikki kerralla.Asunnossa oma lämmitys ja kolme ilmalämpöpumppua viilentämään kesällä.Tehty täys remontti,kaikki uusittu.Keittiöstä löytyy kaikki mitä tarvi...

Erkki
Erkki
10 Loistava
lokakuu 2017
Apartment near Postiguet Beach

Olimme tyytyväisiä oleskeluumme Alicantessa 20.9-18.10.2017.Olemme eäkkeelä oleva pariskunta. Vuokraemäntämme Alejandra oli erittäin ystävällinen ja hän teki oleskelustamme mielyttävän kokemuksen. Viihdyimme va...

Tomi
Tomi
10 Loistava
syyskuu 2017
447348 - Albufereta chic

Asunto oli parempi kuin kuvat antaa ymmärtää,tosi järkevä pohjaratkaisu,siisti ja hyvällä paikalla jos tykkää paikallisesta elämänmenosta. :) Kerrostalon asukkaat todella ystävällisiä,loistava piha-alue altaineen.Palvelut sekä yhteydet l...

mika
mika
10 Loistava
kesäkuu 2017
Apartment in the very center

Iso ja tilava asunto 5 hengen perheelle. Kaikki oli siistiä ja uutta. Lyhyet etäisyydet kaupoille ja ravintoloihin sekä läheiseen kauppahalliin. Rantaan ei ole myöskään pitkä matka. Olimme Juhannusta edeltävän viikon Alicantessa, joten ...

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

bookings guests properties numbers review triple-check save
 • Yli 15 Miljoonaa Yötä Varattuna

  Olemme Euroopan suurin kaupunkiasuntojen välittäjä.

 • Wimdun kolmiosainen tarkistus

  Kolmiosaiseen laatutarkastukseemme kuuluu asuntojen tarkistaminen paikan päällä.

 • Trustpilot

  Meidän Trustpilost-pisteemme ovat
  Loistava (8.9/10)

… ja me rakastamme asuntojamme