Majoitus kohteessa Alanya

Löydä kaupungin tuntijoiden upeat ja laadukkaat asunnot!

50 parasta asuntoa kohteessa Alanya

Majoitus ja Vuokra-asunnot kohteessa Alanya

Alanya on suosittu lomakohde Turkissa, Välimeren rannalla. Jos etsit paikkaa, missä rentoutua, hemmotella itseäsi, loikoilla auringossa ja antaa lämpimien aaltojen hivellä varpaita, Alanya on kohde sinulle. Alanyan kaksi pitkää hiekkarantaa, hyvä ruoka ja mahtava ilmasto antaa matkailijalle mahdollisuuden irtautua kaikista arkisista murheista ja ladata akut loppuvuotta varten.

Vaikka monet Alanyaan matkaavat turistit lähtevät lomalleen pakettimatkan turvin, kaikki eivät kuitenkaan halua pakkautua muiden lomailijoiden kanssa suuriin hotellikomplekseihin. Jos haluat tutustua Alanyaan hieman eri näkökulmasta, voit kokeilla vuokrausta paikalliselta. Voit varata koko perheelle ja ystäväporukalle vaikka huvilan meren rannalta tai yöpyä huoneistossa vanhassa kaupungissa. Jos paikallesi sattuu vielä mukava majoittaja, voit saada vinkkejä, joita Alanyan muut aurinkolomailijat eivät koskaan saa tietoonsa. Takaa siis itsellesi ainutlaatuinen kokemus ja varaa Wimdulta huone, asunto tai talo, jossa saat yksityisyyttä, tilaa ja aitoja muistoja.

Historian huminaa

Alanyan kaupunki ei ole aina ollut mikään rauhallinen lomaparatiisi. Alanyan strategisen sijainnin vuoksi kaupungista ovat taistelleet monet välimeren valtakunnat aikojen saatossa, kuten ottomaanit, roomalaiset ja seljuksit. Seljuksien aikaan keskiajalla Alanya sai suuren poliittisen merkityksen, kun sulttaani Alaeddin Kayqubad I rakennutti kaupungin uuteen loistoon ja antoi sille samalla oman nimensä. Monia sulttaanin pystyttämiä maamerkkejä voi ihailla lomaillessa vielä tänäkin päivänä.

Mongoolit kuitenkin lopettivat sulttaanin ja seljuksien valtakauden kaupungissa 1200-luvulla ja seurasi monivaiheinen valtataistelu alueesta. Lopulta ottomaanit ottivat kuitenkin haltuun alueen egyptiläisiltä vuonna 1471 ja tekivät siitä osan ottomaanista valtakuntaa. Alanya, joka oli ollut kauan tärkeä kauppakeskus kärsi kuitenkin suuria taloudellisia takaiskuja kun uusi kauppareitti, joka kiersi Afrikan, avattiin Euroopan ja Intian välille.

Ottomaanit rakennuttivat 1700- ja 1800-luvulla monia hulppeita huviloita kaupunkiin, mutta Alanya ei koskaan toipunut uuden kauppareitin tuomista tappioista. Kun Turkki itsenäistyi vuonna 1923, Alanyasta tuli osa uutta valtiota. Kaupunki kärsi muiden alueen kaupunkien tavoin pahasti Turkin sisällissodassa, eikä ottomaanien pystyttämistä luksustaloista jäänyt paljoakaan jäljelle.

Onni potkaisi vihdoin Alanyaa, kun 1960-luvulla turkkilaisten keskuudessa levisi tieto Damatlaksen luolan parantavista ominaisuuksista. Turkkilaiset joka puolelta maata matkasivat kaupunkiin ihmeparannuksen toivossa. Vuonna 1998 Alanya sai vihdoin oman lentokentän ja sen jälkeen turistien tuloa ei ole voinut estää. Kaupunkin asukasluku on sittemmin kasvanut huimasti ja turistien tuomat rahat ovat mahdollistaneet kaupungin modernisoinnin.

Aurinkoinen kesä, sateinen talvi

Alanyassa vallitsee tyypillinen kuuma Välimeren ilmasto. Subtrooppinen korkeapaine varmistaa, että sateet saapuvat vasta talvisin. Kesät ovat siis lähes varmasti pitkiä, kuumia ja kuivia, juuri niin kuin aurinkoon kaipaava matkailija säänsä haluaa.

Veden lämpötilakin on ihanteellinen: keskimäärin 21 astetta, ja vaikka elokuussa voikin mittari nousta jopa 28 asteeseen, meri on useimmiten sen verran viileä, että siinä voi vilvoitella.

Kaupungin vieressä komeileva Taurus -vuori aiheuttaa sen, että kaupungissa on usein varsinkin aamuisin erittäin sumuista ja Alanyassa voi usein nähdä sateenkaaria. Vuori on niin korkea, että rannalla maatessa voi usein lämpimimpinäkin kesäpäivinä katsella lumen peittämää huippua.

Arkkitehtuurin ihmeitä

Kun lomailija kaipaa kulttuuria ja nähtävyyksiä, Alanya tarjoaa näitäkin riittämiin. Kaupungin varmasti vaikuttavin nähtävyys on Alanyan linnoitus, Kale. Linnoitus sijaitsee korkealla niemekkeellä kaupungin edustalla ja rakennettiin sulttaani Alaeddin Keykubadin toimesta jo 1220-luvulla vanhan roomalaisen linnoituksen raunioille. Kun ottomaanit saivat kaupungin valtaansa, alue demilitarisoitiin ja linnoituksen muurien sisäpuolelle rakennettiin monia huviloita 1800-luvulla. Tänä päivänä linnoitus on ulkoilmamuseo ja osa UNESCO:n maailmanperintöä.

Myös Kizil Kulesta eli punainen tornista saamme kiittää samaista sulttaania. Tornista on muodostunut Alanyan symboli ja sen kuva on myös kaupungin lipussa ja on saanut olla esillä myös turkkilaisissa seteleissä vuosien saatossa. Torni on yksi keskiaikaisen militaarisen arkkitehtuurin parhaita jäljellä olevia esimerkkejä ja Alanyan parhaiten säilynyt seljuksilainen rakennus. Tornissa toimii Alanyan etnografinen museo. Sekä torniin että linnoitukseen on pieni sisäänpääsymaksu.

Rantaelämää

Alanyaan matkaava suuntaa mitä luultavimmin ensimmäisenä rannalle. Kaupungissa onkin noin 70 kilometriä hiekkarantaa, joten luulisi kaikkien mahtuvan. Ranta on jaettu luonnollisesti kahtia 300 metriä korkean kallioniemekkeen avuin. Läntinen ranta on nimeltään Kleopatra ja itäistä puolestaan kutsutaan välillä Beaugoinvillen rannaksi ja toisinaan taas Keykubatiksi. Nimistä viis, molemmat rannat ovat ehdottomasti turistin mieleen ja voit uimisen lisäksi harrastaa niillä monia erilaisia vauhdikkaita vesiurheilulajeja.

Kleopatra-ranta soveltuu paremmin uimataitoisille rantaleijonille kuin perheen pienimmille. Ranta syvenee hyvin jyrkästi, eikä siksi ole lapsiperheelle sopiva. Itäisellä rannalla sen sijaan vesi on matalaa ja se on siksi oikea lapsiperheen paratiisi.

Jos taas haluat hieman enemmän yksityisyyttä, suuntaa keskustan ulkopuolella. Jo parin kilometrin matkan päästä löydät Konyaalti -kivikalliorannan ja jos varpaasi kaipaavat pehmeää hiekkaa, kymmenen kilometriä keskustasta on rauhallinen Lara -ranta. Meri on kuitenkin läsnä kaikkialla Alanyassa, joten voit myös lähteä tutkimusretkelle ja löytää aivan omat uimapaikkasi.

Basaarin taikaa

Alanya on suomalaiselle turistille eksoottinen shoppailukohde. Kaupungissa on suuret basaarialueet, joilla asioiminen on pohjalaiselle jännittävä kokemus. Tarjolla on värikäs kokoelma vihanneksia, mausteita, vaatteita ja pikkutavaraa. Hinta on kuitenkin täysin omissa käsissäsi ja tinkiminen on välttämätön osa turkkilaista ostoskulttuuria ja kauppiaiden kanssa voi vierähtää paljon aikaa hinnasta keskustellen. Suurimmat basaarit Alanyassa sijaitsevat Atatürk Caddesi -kadun välittömässä läheisyydessä. Suurimmassa osassa Alanyan kaupoista käyvät maksuvälineeksi turkkilaisten liirojen lisäksi euro, sinun ei siis välttämättä tarvitse vaihtaa rahaa matkasi aikana ollenkaan.

Alanyassa on tarjolla loputon määrä eri muotitalojen luomuksien jäljennöksiä mutta jos et halua väärennettyjä tuotteita, voit myös edullisesti ompeluttaa itsellesi vaatteita turkkilaisella räätälillä. Kysy paikallisilta neuvoja parhaan räätälin löytämiseksi ja suunnittele aivan oma luomus kotiin vietäväksi.

Liikkuminen

Saavut Alanyaan joko kaupungin omalle lentokentälle Gazipasalle tai kahden tunnin päässä sijaitsevalle Antalyan kentälle. Molemmilta kentältä pääsee kuitenkin helposti ja halvasti Alanyaan bussilla. Jos asut hieman kaupungin ulkopuolella voit käyttää joko dolmusta, pikkubussia tai edullisia takseja.

Alanyan kaupunki on suhteellisen pieni, etkä tarvitse liikkumiseen muuta kuin omat jalkasi. Jos ilma on liian kuuma voit kuitenkin ottaa aina pientä maksua vastaan dolmuksen tai taksin. Voit tietenkin vuokrata lomasi ajaksi myös skootterin tai polkupyörän, jolla pääset liikkumaan joustavasti kaikille rannoille ja nähtävyyksille.

Rantalomailijan paratiisi Alanya on matkailijalle todella rentouttava kokemus. Kaupungissa kohtaavat sulassa sovussa itä ja länsi ja kun kaunis rukouskutsu herättää sinut aamulla, todella tunnet olevasi ulkomailla.

Hoş geldiniz, tervetuloa Turkkiin!

Olemme Wimdu...

Wimdu on Euroopan suurin yksityisten kotimajoitusten tarjoaja. Löydät varmasti täydellisen majoituspaikan yli 350 000 asunnosta yli 150 maassa.

… ja me rakastamme asuntojamme